Nya bilderna: Victoria och Daniel i hovrätten – därför är de där

Under fredagen var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i hovrätten.
Läs här för att se bilderna från dagen samt anledningen till varför de var där!
0:18

Efter reklamen: Här dansar kungaparet tillsammans med nyanlända barn från Ukraina

(0:18)

Slå på ljud

Under fredagen var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i hovrätten i Malmö för att fira deras 200-årsjubileum.

Hovrätten över Skåne och Blekinge instiftades och invigdes nämligen år 1821, och 200-årsjubileumet är något de har firat under ett helt år nu.

Som en del av firandet bjöd hovrätten även in allmänheten till öppet hus. Det var i lördags som allmänheten kunde komma dit, och på agendan stod bland annat rättegångs- och föredragningsspel för den som ville se hur det går till när hovrätten avgör sina mål.

– Vi har uppmärksammat jubileet på olika sätt under ett år och nu vill vi även att allmänheten ska få vara med och fira. Vi hoppas att många tar chansen att besöka vår vackra domstol och få en inblick i hovrättens verksamhet, säger Ylva Norling Jönsson.

Nya bilderna: Victoria och Daniel i hovrätten – därför är de där

Kronprinsessparet var alltså på plats fredagen den 20:e maj för att vara med och uppmärksamma den stora milstolpen.

Dagen till ära hade Victoria på sig en grön kostym. Även Daniel körde på en kostym men i en mer diskret färg, nämligen mörkblå.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria tillsammans med hovrättspresident Ylva Norling Jönsson, administrativ direktör Emma Regnér, Skånes landshövding Anneli Hulthén och riksmarskalk Fredrik Wersäll.

Johan Nilsson/TT

Victoria och prins Daniel lämnar efter deltagande vid Hovrätten över Skåne och Blekinges 200-årsjubileum i Malmö på fredagen.

Johan Nilsson/TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel deltar vid Hovrätten över Skåne och Blekinges 200-årsjubileum i hovrättens sessionsal i Malmö på fredagen.

Johan Nilsson/TT

SENASTE NYTT!