Nya bilden på prinsessan Leonores 6-årsdag

Prinsessan Madeleines nya bild på Leonore på 6-årsdagen

Prinsessan Leonore har inte synts på bild sedan i oktober 2019.
Idag fyller prinsessan sex år men hovet är förtegna om hur firandet ser ut.
Nu bryter mamma Madeleine tystnaden kring prinsessan – och visar en ny bild på dottern.
Slå på ljud

Det var under sommaren 2018 som hovet meddelade att prinsessan Madeleine, 37, och Chris O’Neill, 45, skulle flytta till Florida i USA med sina tre barn, prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2.

Flytten kom efter att familjen bott i London under tre år, med ett kortare uppehåll i Sverige under några månader när prinsessan Adrienne kom till världen i början av 2018.

Uteslöts från kungafamiljen

I USA lever prinsess-familjen med Madeleine i spetsen ett någorlunda privat liv. Madeleine syns sällan i officiella sammanhang och försöker även hålla sin barn utanför offentligheten så gott det går.

I oktober meddelade hovet att kung Carl Gustaf tagit beslutet att utesluta prins Carl Philip samt prinsessan Madeleines barn ur kungahuset. Beslutet innebär att barnbarnen kommer att behålla sina kungliga titlar – men kommer inte att ha några kungliga plikter i framtiden.

Några få månader innan kungens avslöjade sitt beslut angående barnbarnen berättade prinsessan Madeleine i en intervju med tidningen Mama att hennes barn inte vet om att de är kungliga.

– Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin värld utan titlar, sa prinsessan Madeleine vid tillfället.

Nya bilden på prinsessan Leonore

Sedan kungens beslut att utesluta fem av sina sju barnbarn från kungahuset har prinsessan Madeleines familj synts ännu mindre i offentligheten än innan. Senast Madeleines dotter prinsessan Leonore syntes till var i oktober då familjen var på besök i Sverige – men sedan dess har det varit tyst om den lilla prinsessan.

Idag, den 20 februari, fyller Leonore sex år. Men hovet är tystlåtna om hur prinsessan kommer att firas.

– Det firas privat bara, säger Annika Jeppsson, pressekreterare vid Hovet till Hänt och fortsätter:

– Jag kan bara säga att det firas privat, jag har inga ytterligare kommenterarer kring födelsedagen.

Trots hovets mörkande kring hur prinsessan kommer att firas på sin födelsedag skriver mamma Madeleine nu en offentlig grattishälsning till sin dotter.

Det är på Instagram som Leonore grattas av sin mamma Madeleine – som dessutom visar den första bilden på prinsessan på fyra månader.

”Grattis på födelsedagen vår solstråle!”, skriver prinsessan Madeleine på Instagram och fortsätter:

”Du får oss att le varje dag!!”

FOTO: TT, Instagram

SENASTE NYTT!