prinsessan astrid

Nya bilden avslöjar – prinsessan Astrid i rullstol efter skadan

Nya bilden avslöjar – prinsessan Astrid i rullstol efter skadan

I våras kunde vi se norska prinsessan Astrid i en rullstol.
Detta på grund av att hon bröt lårbenet förra vintern.
Men nu kan vi mötas av bilder där Astrid återigen sitter i rullstol

Nyligen var det stort firande på det norska kungliga slottet i Oslo. Detta då Kung Harald och drottning Sonja bjöd in Stortingsledamöterna för en extravagant galamiddag.

Men på vissa av bilderna från kvällen så är det en viss person som drar till sig blickarna – det är kung Haralds syster prinsessan Astrid. Eftersom hon sitter i en rullstol.

Prinsessan Astrids olycka – hovets ord

I somras möttes vi av det första bilderna när prinsessan Astrid satt i rullstol. Det var när drottning Sonja och kung Harald bjöd in över 200 personer, för att fira prinsessan Ingrid Alexandras 18-års dag. Bland gästerna sågs bland annat den svenska kronprinsessfamiljen, som glatt poserade på bilder från den storslagna middagen.

Det visade sig då att prinsessan hade brutit lårbenshalsen under vintern och att hon då höll på att träna, något som norska Se och Hör rapporterade om:

– Prinsessan Astrid bröt lårbenet tidigare i vinter och håller på att rehabilitera sig, sa Sven Gj. Gjeruldsen, assisterande kommunikationschef på norska hovet, till sajten.

Prinsessan Astrid återigen i rullstol – bilden avslöjar

Nu har vi mötts av nya bilder på prinsessan Astrid när hon återigen sitter i rullstol. Redan innan incidenten med lårbenet så gick prinsessan Astrid ibland med kryckor, eftersom hon ändå är 90 år.

Men denna gång är det oklart varför hon sitter i rullstol igen, kanske är det åldern eller så dras hon fortfarande med lårbenet. När hon anslöt till slottet med kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit så sken hon som solen i sin guldfärgade klänning och till det matchade hon ett par guldfärgade klackskor!

Svein Brimi / dana press

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN