TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Nya avslöjandet – om kungens hemliga samtal: "Kunde inte klaga..."

25 jul, 2018 
AvAgnethe Alm
Avslöjandet om Kungens hemliga samtal till Magdalena Ribbing.
Författaren och kriminologen Leif GW Persson berättar om samtalen till stilikonen – som både han och självaste Kungen ringt till för råd.
Annons

I snart 45 år har kung Carl XVI Gustaf, 72, varit kung. Under alla år har han visat prov på en säker stil och uppträdande. Men vem kunde tro att han brukade ringa till den folkkära, och numera saknade, folkvettsexperten Magdalena Ribbing för att be om råd? Oväntat, eller hur?

Det är författaren och kriminologen Leif GW Persson, 73, som avslöjar kungens hemlighet. Leif har, med sitt ekonomiska läge och brinnande intresse för jakt, öppnat dörrarna till de fina salongerna, skriver Svensk damtidning.

– Jag känner kanske bara någon procent av dem, men genomsnittligt är de betydligt angenämare att umgås med än många andra. De är väluppfostrade och trevliga och livet går ut på att leva ”the sunny side of the street”, säger han till Svensk damtidning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På grund av Leifs enkla bakgrund har det inte alltid varit lätt att veta vad som gäller vid olika tillställningar i socitetssammanhang. Därför tog han hjälp av den kända folkvettsexperten Magdalena Ribbing. Men det var han var inte ensam om, menar han.

– Jag ringde Magdalena Ribbing. Hon var ju ett levande etikettlexikon och så fort jag skulle till någon riktigt fin tillställning så kunde jag ringa henne, och hon berättade allt i detalj och det stämde alltid. Kungen ringde också till Magdalena i samma ärende – men han kunde ju i vart fall inte klaga på sin bakgrund!

Foto: IBL

Annons