Norska prinsessan i rullstol – nya bilderna som världen talar om

Norska kungahuset

Tidigare i veckan hade kung Harald en middag för att hylla norska idrottare.
Men bilder från kvällen har fått många att reagera.
Läs här!
1:27

Efter reklamen: Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

(1:27)

Slå på ljud

De två senaste åren har varit annorlunda för oss alla. Pandemin har gjort att många hindrats från att träffa nära och kära, och stora tillställningar har det inte ens varit snack om.

Men nu äntligen håller det på att förändras. Sverige är nu ett land utan några restriktioner, och även Norge har tagit följe.

Kung Harald höll middag för att hylla norska idrottare

Tidigare i veckan var kung Harald värd för en storslagen middag i syfte att tacka alla norska idrottare som deltog i de olympiska och paralympiska spelen i Peking. Norge tog nämligen medaljer i alla grenar de tävlade i och idrottarna åkte hem med totalt 37 medaljer. Vilken bedrift!

Under kvällen var också drottning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Astrid och prinsessan Märtha Louise på plats – och såklart alla 96 idrottare som representerade Norge.

Norska Försvarets stabsmusikkår spelade medan gästerna anlände till middagen, och kung Harald höll kvällens välkomsttal där han tackade idrottsstjärnorna för deras insatser för Norge.

– Eftersom vi inte kunde följa er från läktaren i Peking vill vi istället bjuda hem er till vårt hem. Men vi hoppas att det blir sista gången! För all del, det är trevligt att ha er på besök, men det är ännu roligare att följa er som publik, sa han när han talade under middagen på Slottet.

Här dansar kungaparet tillsammans med nyanlända barn från Ukraina

Se klippet här!

Norska prinsessan i rullstol – nya bilderna som världen talar om

Höjdpunkter från middagen sändes på NRK, Norges största TV-kanal. Men många blev förvånade när de såg prinsessan Astrid, kungens storasyster.

Prinsessan Astrid satt nämligen i rullstol, något hon aldrig gjort offentligt förut. Den 90-åriga prinsessan har tidigare använt kryckor för att stödja sig och det är första gången hon har varit tvungen att använda rullstol i offentliga sammanhang.

Se bilder från kvällen här:

FOTO: TT

SENASTE NYTT!