hänt exklusivt

Kungavännen fick inte ställa upp i Let's dance – därför gick Tony Irving in och stoppade allt

KUNG CARL GUSTAF, KRONPRINSESSAN VICTORIA, TONY IRVING

År 2012 var det tal om att kungavännen Noppe Lewenhaupt skulle ställa upp i Let's dance.
Nu avslöjar Tony Irving sanningen om varför han aldrig ställde upp.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's Dance
0:26

Efter reklamen: Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's Dance

(0:26)

Slå på ljud

En ny säsong av Let's dance är i full gång och i vanlig ordning är det ordförande Tony Irving, 56, som håller i taktpinnen tillsammans med domar-kollegorna Ann Wilson, 54, och Dermot Clemenger, 49.

Tony Irving är välkänd inom dansvärlden och även bland den svenska kändiseliten. Han var bland annat vän med kungavännen Noppe Lewenhaupt. Noppe och vår kung Carl Gustaf, 76, var mycket goda vänner under massa års tid. Fram tills dess att gick Noppe bort år 2017.

– De var en fullständig chock. Jag tappade fotfästet helt och hållet och var nästan i chock i en månad. Det var som en blixt från en klarblå himmel. Han var den sista personen på jorden som jag trodde det skulle kunna bli så här med. Det är riktigt tufft, men man lär sig leva med det. För man har inget val, sa Christian "Kicken" Lundqvist då som var en nära vän till Noppe.

CHRISTIAN LUNDQVIST, NOPPE LEWENHAUPT
Karin Törnblom/TT

Tony Irving stoppade Noppe från Let's dance

En gång i tiden, närmare bestämt år 2012, tänkte Noppe Lewenhaupt delta i Let's Dance, något som Svensk dam var först att rapportera om.

Men Tony stoppade honom. Det var samma år som Camilla Henemark, 58, också skulle delta i programmet. Tony avrådde honom från att delta på grund av riskerna med en eventuell skandal. Camilla var nämligen också en nära vän till kungen och det ryktades om att de skulle ha haft en romans.

– Noppe tänkte vara med samma år som Camilla Henemark var med. Han frågade mig om han skulle göra det men jag avrådde honom från att göra det, på grund av att jag visste att Camilla Henemark skulle vara med, säger Tony till Hänt och fortsätter:

– Det hade kunnat bli så mycket skandaler och Noppe var ju en vän till mig. Jag vill inte utsätta en vän för något sådant.

Tony Irving om beslutet för Noppe

Var det därför det inte blev Let's dance för hans del?

– Ja precis. Så det var ingen stor grej egentligen, det var en diskussion att han hade fått frågan och jag sa att det inte är värt för honom att göra det och så gjorde han inte det, säger Tony och berättar att Noppe aldrig fick frågan igen efter det:

– Nej, jag tror han gick vidare, livet gick vidare. Du vet, vissa personer får frågan och så blir det aldrig av och så tar de inte upp det igen.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN