LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Mystiken kring prins Gabriel – därför syns han inte

14 mar, 2020 
Mystiken kring prins Gabriel – därför syns han inte
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick sin andra son, prins Gabriel, i augusti 2017. Men efter lillprinsens födsel har vi inte sett mycket av honom.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick sin första son prins Alexander den 19 april 2016. Och den 31 augusti 2017, knappt ett och ett halvt år senare, kom lillebror prins Gabriel till världen.

Men efter att Gabriel kom till världen har vi inte sett av honom särskilt många gånger. Han döptes i december 2017 i Drottningholms kyrka, och därefter såg vi inte mycket av lillprinsen.

När prinsessan Madeleines dotter Adrienne döptes sommaren 2018 var prins Gabriel på plats i sin pappas famn, då hade han bara hunnit bli några månader gammal. Men därefter har vi inte kunnat se den lille prinsen på några offentliga tillställningar, mer än att han någon gång hejat på sin pappa när han tävlat i STCC.

Prins Gabriel i pappas famn under kusinens dop.
Prins Gabriel i pappas famn under kusinens dop.
Prins Gabriel bara månader gammal.
Prins Gabriel bara månader gammal.
Annons

Prinsparets hemliga taktik på Instagram

Prinsparet är flitiga på att uppdatera sitt Instagram-konto och vi får då och då ta del av olika aktiviteter som paret gör med barnen – men bilderna visar sällan barnens ansikten.

Annons

Senast vi fick se en glimt av den lilles ansikte och hur han växt till sig var under julen, då prinsparet delade en bild av hela familjen ihop framför en julgran, i samma veva som de önskade det svenska folket god jul.

Och precis som de andra kungabarnen i familjen så tas det nya bilder av honom i samband med födelsedagar.

Annons

På prinsparets Instagram fick vi ta del av en ny bild på Gabriel när han fyllde två år! Bland kommentarerna var det då flera som påpekade likheten mellan Gabriel och sin mamma prinsessan Sofia.

”Mamma upp i dagen”, skriver en och en annan skriver: ”Lik sin vackra mamma”.

Och strax innan Gabriels tvåårs dag fick folket även se honom i en somrig bild på hela familjen, där de i vanlig ordning önskade alla en fin sommar.

Någon som synts till desto mer är prins Alexander. Men kanske kan det bero på att storebror Alexander levt lite längre och haft möjlighet att då både närvara och synas fler gånger.

FOTO: TT, Instagram

Annons