LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Mette-Marits tystnad om Marius Borg – sonen har försvunnit

17 aug, 2020 
Malin Ljung
Mette-Marit, Haakon, Marius Borg
Kronprinsessan Mette-Marit delar frikostigt med sig av bilder av familjen. Men en person har inte setts till sedan januari – äldsta sonen Marius Borg.
Annons
Allt om Marius Borg HøibyBrand logo
Allt om Marius Borg Høiby

Kronprinsessan Mette-Marits, 46, äldsta son Marius Borg Høiby, 23, är utan tvekan en outsider i den norska kungafamiljen. Han var tre år då hans mammas kärlekssaga inleddes med kronprins Haakon, 47, och han plötsligt hade en blivande kung som bonuspappa.

Men trots att han växt upp med ögonen på sig är det inte mycket vi vet om Marius. Efter sin student lämnade han Norge för att plugga i USA, där levde han med dåvarande flickvännen och miljardärsdottern Linn Helena Nielsen. Men förhållandet tog slut, och för drygt två år sedan avslöjade Marius att hans nya kärlek var Julianne Snekkestad.

Försvarade Julianne Snekkestad

Kronprinsparet såg dock rött när Julianne presenterades som Playboy-modell av en norsk tidning, de menade i ett pressmeddelande att artikeln var “ett övertramp av privatlivets helgd” och beskrev Julianne som både hårt arbetade och skicklig.

– Vi hade ett val, skulle vi låta henne stå helt ensam i den situationen, eller skulle vi säga något, sa Haakon om det häpnadsväckande pressmeddelandet som han och hustrun skrev under.

Annons

Marius och Julianne bor nu tillsammans i Norge.

I samband med prinsessan Märtha Louises exmake Ari Behns begravning i början av januari fanns det unga paret i kungafamiljens sällskap, det var första gången de två syntes med kungligheterna och många ansåg det som som en viktig markering att Julianne var accepterad som Marius kärlek.

Mette-Marits tystnad om äldsta sonen Marius

Men sedan dess har det varit knäpptyst om Marius. Mette-Marit har flitigt delat med sig av bilder på sina två yngre barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus under våren, de två har gått i hemskola och tillbringat mycket tid med sina föräldrar i sommarhuset. Men Marius har inte synts till på en enda bild och inte heller ett ord har nämnts om honom – inte ens i samband med hans födelsedag den 13 januari.

Senaste gången Mette-Marit nämnde sonen var förra sommaren då Marius och flickvännen Julianne kom till sommarhuset med sin valp.

”Äntligen har barnbarnet kommit till sommarstället”, skrev Mette-Marit då och delade en bild på sig själv, Marius och hundvalpen.

Marius brukar förvisso i vanliga fall inte vara särskilt aktiv med att dela med sig av saker på sin Instagram, men hans senaste uppdatering är från i maj när han delade bilder på sig själv och en motorcykel.

FOTO: TT

Annons