LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Mette-Marit hyllas för oväntade detaljen under Charles fest

16 nov, 2018 
AvLotta Gray
Mette-marit hyllas för detaljen i bilden
Nu har även kungligheterna fattat galoppen om recykling. Nu hyllas den norska kronprinsessan Mette-Marit för att hon väljer att återanvända forna plagg.
Annons

Nyligen firade prins Charles sitt 70-årskalas i London och kungligheter från de övriga länderna var förstås inbjudna. Det var mottagning och festmiddag på Buckingham Palace i London och många kom från de europeiska kungahusen. Kvällen till ära glittrade norska Mette-Marit, 45, och drottning Sonja, 81, extra miljövänligt.

De hade återanvänt sina klänningar sedan förra gången de träffade det brittiska kungahuset och framför allt Sonja verkar gilla att slå ett slag för att bära samma plagg ofta.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Drottningens klänning såg vi för första gången i samband med firandet av 25 år på tronen, och hon har använt den flitigt sedan dess. Den har uppenbarligen blivit en favorit, säger norska Se och Hörs kungliga expert Caroline Vagle till Dagbladet.

Mette-Marits fotsida klänning med silverbroderier är designad av norska Tina Steffenakk Hermansen och märket TSH, skriver sajten Minmote.

Mette-Marit inspireras av drottning Sonja

Och det var redan för sex år sedan som man kunde notera deras kärlek för välgörenhet och hållbarhetstänk och att framför allt Mette-Marit har blivit inspirerad till att återanvända sina plagg oftare.

Annons

Dagbladet har också tidigare berättat om Sonjas modeintresse och att hon som ung var en talangfull sömmerska.

– När det kommenteras att jag har använt den eller den klänningen tidigare tar jag det som en komplimang. Jag vill gärna vara en återbruksdrottning. Jag har använt klänningar som är över 20 år gamla, har drottningen berättat för tidningen.

Den norska kronprinsessan Mette-Marit har haft de tufft då det bara för en månad sedan berättades att hon lidit i flera år av hälsoproblem, något som hon hållit hemligt utåt sätt. Men nyligen meddelar norska hovet vad hon lider av. Enligt ett pressmeddelande som skickades ut har kronprinsessan en ovanlig form av den kroniska sjukdomen lungfibros där torrhosta, andfåddhet, viktnedgång och trötthet är vanliga symptom.

Av detta syntes inget på den kungliga tillställningen där hon såg ut att må bra i sin glittriga klänning.

FOTO: Nina E Rangoy/Scanpix/TT

Annons