TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Meghans stilhyllning till prinsessan Diana – kopierar kända looken

17 jan, 2019 
Meghan Markles outfit påminner om prinsessan Diana
Meghan Markles senaste klädval har skapat stora rubriker. Många tror nämligen att outfiten är en hyllning till prinsessan Diana.
Annons

Meghan Markle, 37, och prins Harry 34, väntar sitt första barn. Sedan nyheten blev känd har Meghan gång på gång visat upp den växande magen i vackra klänningar och outfits. Hertiginnan hyllas ofta för sin stil, trots att hon vid flera tillfällen tänjt på de kungliga reglerna. Som kunglighet finns det nämligen många sådana att förhålla sig till.

Tidigare i veckan besökte prins Harry och Meghan Birkenhead, en engelsk by utanför Liverpool. Vi är vana vid att se hertiginnan av Sussex i jordnära och ofta mörka färger, men vid det här tillfället tänkte hon lite annorlunda.

Kläderna påminner om Diana

På bilderna från besöket fullkomligt glänser Meghan i en lila klänning från märket Babaton by Aritzia. Denna har hon matchat perfekt med en röd kappa och ett par pumps signerade Stuart Weitzman. Läderväskan kommer från Gabriela Hearst, enligt Harpers Bazar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men det är inte bara outfiten i sig som har gjort att flertalet utländska medier har skrivit om den. Anledningen till uppståndelsen är istället att många människor misstänker att looken är inspirerad av prinsessan Diana, Meghans avlidna svärmor.

Annons

År 1989 var prinsessan Diana och prins Charles på besök i Hong Kong och då valde stilikonen att bära en lila kjol tillsammans med en röd jacka – exakt samma färgschema som Meghan. Följande år sågs Diana bära samma outfit igen, och 1992 gjorde hon ännu en favorit i repris under ett besök till Taj Mahal. Vid det sistnämnda tillfället valde hon dock att strunta i hatten.

Att matcha färgerna rött och lila skulle alltså kunna vara Meghans sätt att hylla prinsessan Diana på. Det skulle i så fall inte vara första gången hon bär någonting som för tankarna till den avlidna prinsessan.

Titta vidare i bildspelet för att se likheterna:

FOTO: IBL

Annons