Meghan Markles ord om okända kampen – efter plötsliga beskedet

Meghan Markle

Meghan Markle har haft det tufft den senaste tiden.
Nu väljer hon att berätta sanningen om sitt mående.
– Det är inte många som har frågat ifall jag är okej, säger hertiginnan.

I söndags avslöjades det att Meghan Markle, 38, och hennes make prins Harry, 35, tar en paus från alla offentliga uppdrag, något Daily mail var först med att rapportera. Beskedet kommer fem månader efter födseln av deras första barn, Archie Mountbatten-Windsor.

Enligt Daily mail kommer pausen att vara i sex veckor och anledningen är att makarna behöver tid med familjen. Den lediga tiden kommer Meghan och Harry att tillbringa i både USA och Storbritannien, något en källa med insyn i det brittiska hovet uppgav för nyhetskanalen CNN.

Prins Harrys uttalande efter skriverierna om hustrun

Sedan Meghan Markle och prins Harrys kärleksrelation blev känd har det skrivits en hel del om kvinnan som fångat den brittiske prinsens hjärta. Inför bröllopet uppdagades det att Meghans relation med sin familj inte är på topp och ett privat brev som Meghan skrivit till sin pappa blev en världsnyhet.

Makarna har nu bestämt sig för att stämma tidningen som ligger bakom publiceringen. De anklagar tidningen för att ha spridit många felaktiga och nedlåtande artiklar om Meghan, vilket The Guardian tidigare rapporterat om.

I samband med detta röt prins Harry ifrån rejält i ett uttalande.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skrev prins Harry tidigare i oktober.

Meghan Markle bryter tystnaden om tuffa tiden

I en intervju med ITV News väljer Meghan Markle nu för första gången att öppna upp sig om sitt mående. Hertiginnan förklarar då att den sista tiden varit tuff samt att hon har haft svårt att kombinera de kungliga uppdragen med livet som nybliven mamma.

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket, berättar Meghan och fortsätter:

– Så att addera det på toppen av allt, bara att försöka vara en nybliven mamma eller nygift. Det är… ja… och tack för att du frågade, för det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

När journalisten Tom Brady frågar ifall man kan säga att Meghan Markle ”inte är okej” svarar hon jakande.

FOTO: TT, ITV

SENASTE NYTT!