Meghan Markle talar ut om tuffa tiden som nybliven mamma

Meghan Markle om tuffa tiden

I början av oktober gick de nyblivna föräldrarna Meghan Markle och prins Harry ut med nyheten att de stämmer en brittisk tidning på grund av dess rapportering om hertiginnan.
Nu berättar Meghan själv om den tuffa tiden.
– Inte många har frågat om jag är okej, säger Meghan till ITV News.

Meghan Markle, 38, och prins Harry, 34, träffades sommaren 2016 och ett halvår senare bekräftades deras relation av det brittiska hovet. I maj 2018 gifte de sig med hela världens ögon på sig och ett år efter bröllopet välkomnades parets son, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, till världen.

Men livet som nybliven mamma i rampljuset verkar inte ha varit lätt för Meghan Markle. Efter att tidningen The Mail on Sunday bland annat publicerat ett handskrivet brev som Meghan skickat till sin pappa, har paret valt att stämma den brittiska tidningen. Meghan och Harry anklagar tidningen för att ha spridit många felaktiga och nedlåtande artiklar om Meghan, vilket The Guardian tidigare rapporterat om.

Prins Harry gick dessutom ut och kritiserade den brittiska pressen i ett uttalande. Samtidigt som han passade på att betona att både han och Meghan tror på objektiv journalistik och pressfrihet.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skrev prins Harry i sitt uttalande.

Meghans egna ord om tuffa tiden

Meghan Markle och prins Harry befann sig nyligen på en resa i Afrika och följdes under tiden av filmkameror då resan ska bli en dokumentär. På Twitter har kanalen ITV News delat en trailer till den kommande dokumentären där Meghan Markle för första gången ses tala ut om den senaste tiden som nybliven mamma, vilket People rapporterat om.

I trailern pratar Meghan med journalisten Tom Bradby om den negativa rapporteringen om henne i brittisk media under sin graviditet och första tiden som mamma.

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket, berättar Meghan och fortsätter:

– Så att addera det på toppen av allt, bara att försöka vara en nybliven mamma eller nygift. Det är… ja… och tack för att du frågade, för det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

Tom Brady frågar ifall det går att säga att Meghan Markle ”inte är okej”, som i ”att det verkligen har varit en kamp” varpå Meghan svarar med ett tydligt ja.

FOTO: TT/Rex Shutterstock