TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Meghan Markle och prins Harry stoppas – namnet förbjuds

28 feb, 2020 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Prins Harry Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle har stött på ytterligare ett stopp i sitt nya liv. Nu förbjuder drottningen att de använder sitt namn och paret drar tillbaka sin ansökan om att varumärkesskydd.
Annons
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummorBrand logo
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummor

Meghan Markle och prins Harry chockade alla för några veckor sedan då de meddelade att de ska ta ett steg tillbaka från sina kungliga plikter. Sedan dess har det stormat rejält i det brittiska kungahuset, framför allt för att paret inte hade förankrat sitt beslut med drottning Elizabeth och övriga kungliga familjemedlemmar.

Efter ett krismöte mellan Harry, drottningen, prins Charles och prins William kom de fram till att paret skulle uteslutas ur kungahuset. Vilket innebär att de får försörja sig själva, inte använda sina kungliga titlar, och dessutom betala tillbaka flera miljoner för den renovering som nyligen skett i deras bostad.

Därför byter Harry och Meghan namn

Paret har det senaste året förlitat sig på sitt egna varumärke – Sussex Royal – som bland annat är namnet på deras Instagramkonto med 11 miljoner följare. De har dessutom ansökt om att varumärkesskydda Sussex Royal. Men nu kommer ett nytt bakslag; drottning Elizabeth stoppar deras fortsatte användning av ”royal” (kunglig på svenska).

Annons

Nu meddelar The Sun att paret dragit tillbaka sin ansökan om varumärkesskyddet. Och på parets hemsida sussexroyal.com har de gjort ett ytterst kyligt uttalande om det hela.

“Även om monarkin eller staten inte har någon laglig rätt att bestämma över hur ordet ‘Royal’ används utomlands, så kommer hertigen och hertiginnan av Sussex inte använda ‘Sussex Royal’ eller någon form av ordet ‘Royal’ någonstans (antingen inom Storbritannien eller annars) när övergången sker våren 2020”, skrev Harry och Meghan.

Meghan Markles ord om drottning Elizabeth

Enligt Daily Mail hyser Meghan och Harry inte något agg mot regenten, det vill säga Harrys farmor drottning Elizabeth. Meghan ska inför vänner ha sagt att Elizabeth ”blev pressad att kräva att namnet byttes”. Orsaken ska ha varit att många nära drottningen upplevt att Harry favoriserats och att de inte kan hantera det.

Det ska dessutom inte ha varit Meghan och Harrys egna initiativ att göra uttalandet.

Annons

– Hon sa att om några ska känna sig förolämpade, då är det hon och Harry. De planerade aldrig att profitera på ordet “kunglig” och att insinuera att de missbrukade sina privilegier på något sätt är absurt.

Vad paret ska kalla sig i framtiden, och vad deras Instagram-konto kommer att heta, är hittills inte känt.

FOTO: TT

Annons