Meghan Markle och prins Harry nobbar kungafamiljen under jul

Meghan Markle och prins Harry nobbar kungafamiljen under jul

Hela den brittiska kungafamiljen firar traditionellt jul på godset Sandringham i Norfolk, England.
Men i år blir det en något glesare uppslutning.
Meghan och Harry har nämligen valt att tacka nej till drottningen för att istället fira jul i USA.
– De behöver komma bort, säger en källa till The Sun.

För bara några veckor sedan chockade prins Harry, 35, och hustrun Meghan Markle, 38, hela världen när de ställde in alla sina kungliga uppdrag. De behövde en paus för att de ”behövde mer tid med familjen”. I det här fallet handlade det inte om kungafamiljen – utan istället med varandra och sonen Archie.

Nyheten om att de tog paus från sina kungliga uppdrag kom efter en tuff period för Meghan. Hon har under en tid haft dispyter med brittiska medier och stämt Mail on Sunday, som publicerade brevväxling med hennes pappa.

”Det finns ett personligt pris för denna obevekliga propaganda, speciellt när den är medvetet falsk och illasinnad. Och även om vi har försökt hålla modet uppe, så kan jag inte beskriva hur smärtsamt detta varit”, skrev prins Harry i ett öppet brev i samband med publiceringen av brevet.

När Meghan i en dokumentär i den brittiska tv-kanalen ITV skulle tala om parets förhållande till pressen konstaterade hon med tårar i ögonen att nästan ingen har brytt sig om hur hon mår.

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – blir det väldigt mycket, berättar en tårögd Meghan och fortsätter:

– Det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

Vägrar att fira julen med drottningen

Enligt sajten People har de i år tackat nej till drottningens inbjudan till Sandringham och istället bli kvar i USA över julhelgen. Så lille Archie kommer inte få fira sin första jul med sin gammelfarmor och gammelfarfar.

– Deras kungliga högheter kommer att tillbringa årets julhelg, som en ny familj, tillsammans med hertiginnans mamma Doria Ragland, meddelade det brittiska hovet och Buckingham Palace, enligt sajten.

Då Meghan och prins Harry tillbringade förra julen på Sandringham med den kungliga sidan av familjen, är det möjligt att de kanske tycker att det är Meghans mamma Doria Raglands tur i år.

Sedan rapporterar även The Sun att prinsparet eventuellt bara kommer fira en stilla jul hemma alternativt att de åker iväg på en avkopplande semester utomlands. Enligt en källa till sajten vill de ha en lugnare jul då de behöver ”ladda batterierna”:

– De behöver komma bort ett slag för att vila upp och planera nästa år, säger källan.

Oavsett blir det en udda jul för prins Harry som alltid firat julafton på Sandringham, förutom för sju år sedan då han tjänstgjorde i Afghanistan.

FOTO: TT