Meghan lämnar gömstället – inför rättegången med pappan

Efter chockbeskedet att prins Harry och Meghan lämnar det brittiska kungahuset valde hertiginnan att gå under jorden.
Nu har Meghan för första gången synts sedan "Megxit" då hon bordar ett plan i Kanada – samtidigt avslöjar Daily Mail att hennes egen pappa kommer att vittna i den rättegång som hon själv upprättat mot tidningen.

Ständiga stormar har omgärdat det brittiska kungahuset sedan den amerikanska ex-skådespelerskan Meghan gjorde entré. Trots order från högre ort om största möjliga tystnad valde hertiginnan, tillsammans med sin make, i förra veckan att gå ut officiellt med att paret kommer avsluta sina kungliga plikter – något som lämnade kungahuset med en skada som är svår att reparera.

Sedan dess har hertiginnan inte setts till och spekulationerna har gått kring att hon gjort, en i brittiska medier kallad, “Megxit” och lämnat landet.

Men det är inte första gången som Meghan legat bakom löpsedlar om kungliga skandaler. Inför bröllopet med prins Harry var det den framtida hertiginnans relation med sin frånvarande pappa som fullkomligt dominerade nyhetsrapporteringen.

Den infekterade relationen blev inte bättre då Meghans pappa, Thomas Markle, valde att dela med sig av ett känslofyllt brev, skrivet av hans dotter, till den amerikanska tidningen Daily Mail.

Meghans ilska mot pappan

Thomas Markle närvarade aldrig vid bröllopet mellan prinsen och hans dotter då han hävdar att han strax innan den stora dagen drabbats av en hjärtattack och inte kunde flyga.

– Meghan grät och sa att hon hoppades att jag skulle bli bättre, sa Thomas Markle i en tv-intervju med Daily Mail då.

Meghans pappa, Thomas Markle, närvarade aldrig på bröllopet mellan henne och prins Harry. FOTO: TT.

Men frånvaron från bröllopet verkar inte ha gått väl hem hos Meghan. Det var efter att påstådda vänner till Meghan berättat för tidningen People att brevet till hennes pappa var ett “kärleksfullt brev som var menat att lugna ner den infekterade konflikten” , som Thomas Markle valde att lämna ut hela det omtalade brevet till Daily Mail.

“Du ignorerade mina samtal och lämnande mig förvirrad, orolig och lurad inför mitt bröllop”, står det i brevet som bitvis publicerades i tidningen.

Vittnar mot dottern

Publiceringen gjorde hertiginnan, som genast anmälde tidningen för förtal. I går lämnade Daily Mail in sitt försvar mot Meghans anklagelser.

Deras huvudvittne? Hennes egen pappa.

Thomas Markle förväntas vittna om att dotterns brev i själva verket var en ren och skär utskällning till pappan som under tiden då han tog emot det låg på sjukhus.

En 13-årig Meghan Markle med sin pappa Thomas.

“Jag är ledsen för att min hjärtattack kommer olägligt för dig”, skriver han i ett sms som även det har publicerats på Daily Mail.

Som försvar mot hertiginnans förtalsanmälan har tidningen sagt att man kommer be om att Meghan ska bli tvingad att lämna över all kommunikation där hon har “bett eller låtit hennes vänner att lämna över information om henne till medier för att ha kontroll över vad som skrivs om henne”.

Hertiginnan lämnar gömstället

Vad Meghan säger om försvaret är ännu oklart. Men att hennes egen pappa ska vittna mot henne verkade inte oroa henne nämnvärt då hon under tisdagen sågs leende gå ombord på ett havsplan.

Senare publicerade ett kvinnocenter ett inlägg på Facebook där hertiginnan Meghan syns leende:
“Gissa vem vi drack te med idag?”, står det i inlägget.

Det till staden North Saanich på Vancover Island i Kanada som Meghan flydde efter att ha släppt bomben i det brittiska kungahuset. FOTO: TT/MEGA

Det är första gången som hon setts gå ut från sitt gömställe på Vancover Island i Canada sedan hon och prins Harry droppade bomben om att de lämnar Storbritannien.

FOTO: TT

Senaste nytt