LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Marius Borgs verkliga relation med kronprins Haakon

30 dec, 2019 
Malin Ljung
Marius Borgs relation med kronprins Haakon
Marius Borg Høiby var bara två år när hans mamma Mette-Marit inledde ett förhållande med kronprins Haakon.
Marius har varit en doldis i den norska kronprinsfamiljen, men nu avslöjar han relationen till sin styvar i en ovanlig kommentar på Instagram.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Kronprinsessan Mette-Marit, 46, och kronprins Haakons, 46, förhållande är som en verklig kärlekssaga, i modern tid. Men det har inte varit en spikrak resa deras förhållande haft, istället har det funnits en hel del hinder för paret.

Det första var när de två träffades för första gången 1996 under en konsert på Quartzfestivalen. Då 23-åriga Mette-Marit var då gravid med sitt första barn, och Haakon skulle lämna landet för att studera på Berkley. Men han kunde inte släppa tankarna på den blonda skönheten, och när han kom tillbaka till Norge tre år senare sammanstrålades deras vägar igen.

Kronprins Haakons kärlekssaga med Mette-Marit

Då var Mette-Marit ensamstående mamma till sonen Marius Borg Høiby, som vid den tidpunkten var två år. Och kärleken kunde inte stoppas. Ett år senare, den 1 december 2000, förlovade de sig och den 25 augusti året därpå gifte de sig.

Detta trots att Haakons föräldrar, kung Harald och drottning Sonja, var starkt kritiska till hans val av brud. Det gick så långt att Haakon hotade med att avgå som tronarvinge för att få sin stora kärlek Mette-Marit.

Kronprins Haakon och Marius Borg
Kronprins Haakon kom in i Marius liv när han bara var två år gammal.

Det dröjde inte länge förrän både kungafamiljen och Norges befolkning accepterade Mette-Marit, nu för tiden är hon en av de mest omtyckta i kungafamiljen.

Annons

Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel

Mette-Marit och kronprins Haakon har barnen Ingrid Alexandra och Sverre Magnus. Hennes äldsta son Marius har hunnit bli 22 år, men han har inte fått någon kunglig titel. Istället kallas han för ”Master Marius” på kungafamiljens webbplats.

Trots det verkar han ha en nära relation med sin mamma, men även sin styvfar. På julafton publicerade Mette-Marit ett videoklipp på sin Instagram där hon hälsade alla följare god jul. Och i kommentarsfältet återfinns äldsta sonen Marius som avslöjar sanningen om klippet som föreställer kronprins Haakon som susar fram i backen på skidor.

”Det är dessvärre inte jag som åker här”, skriver Marius Borg och fortsätter med att avslöja att han har smeknamn på sin styvfar:

”Men jag är kameraman för The Hawk aka Haakon”.

Det går inte att undgå att de två har speciella band och att Marius trivs i sin styvfars sällskap.

FOTO: TT

 

 

Annons