Marius Borgs frånvaro – har inte setts på månader

Mette-Marit, Haakon, Marius Borg

Marius Borg må vara kungafamiljens mest anonyma medlem, men sanningen är att kronprinsessan Mette-Marits äldsta son inte synts till på över ett halvår.

Den norska kungafamiljen har haft ett tungt år 2020. På juldagen 2019 hittades prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn avliden i sitt hem, och i början av januari tog kungafamiljen och vännerna farväl av författaren.

Kort efter begravningen ställde kung Harald in sina uppdrag och fördes till sjukhus på grund av hälsoproblem som var kopplade till den sorgen som upplevdes efter den tidigare svärsonens bortgång.

Familjen har alltid stått varandra nära, men när coronaviruset bröt ut i början av året satte det käppar i hjulen för att de skulle kunna träffa varandra fysiskt. Kungaparet är med sin höga ålder i riskgrupp, och kronprinsessan Mette-Marit behövde också skyddas på grund av den lungsjukdom hon lider av sedan tidigare.

Marius saknas på bilderna

Kronprins Haakon och Mette-Marit har tillsammans med sina gemensamma barn Ingrid Alexandra och Magnus befunnit sig i sitt hus i Skaugum. Och under våren har de uppdaterat sina sociala medier flitigt för att dela med sig av sin vardag, som kanske inte är så långt ifrån en vanlig familj utan kunglig titel.

Under sommaren har den norska kungafamiljen dock delat med sig av bilder på när de träffas igen.

”En varm hälsning till alla elever, lärare och föräldrar som får hemskolan att fungera. Och till alla som inte får det att fungera så bra hela tiden…”, skrev de med glimten i ögat under våren.

Men en person som inte syns till sedan början av året är Mette-Marits äldsta son Marius Borg som hon har sedan ett tidigare förhållande. I slutet av 2019 fanns både han och flickvännen Julianne Snekkestad vid kronprinsparets sida vid flera tillfällen och de firade ledigheter tillsammans. När Ari Behn begravdes fanns både Marius och flickvännen med i Oslo domkyrka, vilket var en viktig markering för att deras förhållande är accepterat av kungafamiljen.

Har inte setts på månader

Marius fick aldrig någon titel när hans mamma gifte sig med kronprins Haakon och har därför inte heller några officiella uppdrag. Han är därmed mer fri att göra vad han vill än sina yngre syskon. På norska hovets hemsida kallas han för “Master Marius”.

Vad Marius Borg har haft för sig den senaste tiden är oklart, han har inte heller uppdaterat sin Instagram sedan i början av maj. Då la han upp två bilder på sig själv på en motorcykel.

Hans flickvän och sambo Julianne Snekkestad är desto flitigare på att uppdatera med nya bilder – men då bilder på sig själv. Hon är även flitig med att kommentera på sin svärmor Mette-Marits bilder på Instagram, så sent som för två veckor sedan när kronprinsessan publicerade ett kärleksinlägg till sin make som fyllde år.

FOTO: TT

Senaste nytt