TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleine och Sofias klädkrock under Nobelmiddagen

12 dec, 2019 
Malin Ljung
Sofia och Madeleines klänningkrock Nobelmiddagen 2019
Prinsessan Madeleine och Sofia pratade uppenbarligen inte med varandra inför kungens Nobelmiddag. Båda dök nämligen upp i näst intill identiska klänningar – något som nu blivit en stor snackis.
Annons
Prinsessan Madeleines fina gest mot SofiaBrand logo
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia

Prinsessan Madeleine, 37, och prinsessan Sofia, 35, hyllas ofta som några av de mest välklädda kungligheterna i Europa.

Men efter att ha sett de svenska prinsessornas klänningsval från kungens Nobelmiddag för pristagarna kan man nog dra slutsaten att det blev oavgjort om vem som tog hem segern i snyggast klänning. Orsaken var att de dök upp i näst intill identiska klänningar!

Både Sofia och Madeleine hade på sig klänningar i blekrosa pastell med blomsterapplikationer, höga halsar och transparenta detaljer i livet.

Hemligheten bakom Madeleine och Sofias klänningar

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på kungens Nobelmiddag 2019
Prinsessan Sofia valde svensk design; Ida Lanto.
Prinsessan Madeleine på kungens Nobelmiddag 2019
Prinsessan Madeleine hade valt en vacker klänning från Ida Sjöstedt.

Svensk Dam har uppmärksammat de ofrånkomliga likheterna, men meddelar samtidigt att de åtminstone kom från olika designers. Båda prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia hade förvisso valt svenska designernamn; Madeleine i en klänning från Ida Sjöstedt, Ateljé Birgitta Jonsson. Medan prinsessan Sofias klänning är signerad Ida Lanto.

Annons
Prinsessan Madelines klänning på Nobelmiddagen 2019
Madeleine var strålande vacker.
Prinsessan Sofias klänning Nobelmiddagen 2019
Sofia stal showen bredvid maken prins Carl Philip.

Madeleine och Sofias klädkrockar

Armlängden och kjolvidden skiljde förvisso, men en ytterligare detalj de båda valt var en clutch från Bottega Veneta.

Det här är långt ifrån första gången de två svägerskorna under det senaste decenniet valt näst intill liknande outfits. För att påminna några av gångerna; vid Svenska Akademins högtidssammankomst kom de båda i liknande blå långklänningar. Samma år under Victoriadagen hade de valt att ha på sina kilklackade Espadrillos med rosett i vristen.

Annons

Den största och mest omtalade klädkrocken skedde dock hösten 2015 när Sofia och Madeleine kom i på pricken likadana dräkter till Riksdagens öppning. Bilderna på de svenska prinsessorna spreds och det pratas fortfarande om hur det var möjligt att de ens kunde ha valt så lika.

Prinsessan Madeleine och Sofias klädkrock på Riksdagens öppning 2015
Klädkrocken på Riksdagens öppning 2015 var ett faktum.

Nu kan det dock vara slut på klädkrockar detta år. Prinsessan Madeleines kom ensam till Sverige under helgen, men förväntas lämna landet inom kort för att åka hem till Florida, USA, där maken Chris O’Neill väntar med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

När Madeleine kommer till Sverige nästa gång är oklart och hovet har hittills inte lämnat något tydligt besked om var kungafamiljen kommer att fira jul, eller om de ens ska göra det tillsammans.

FOTO: Christine Olsson/TT, Charles Hammarsten/TT

 

Annons