Madeleine i nytt blåsväder – kritiseras för sitt beslut

Madeleine har återigen gått sin egen väg och prioriterat en resa till New York framför kungliga åtaganden i Sverige.

I måndags flögs prinsessan Madeleine till Sverige för att rycka in och representera under generalguvenören David Johnstons fyra dagar långa statsbesök. Victoria och Daniel är som bekant på långledighet med sina barn, och Madeleine skulle då vikariera för kronprinsessparet tillsammans med kung Carl Gustaf, drottning Silvia och prinsparet Carl Philip och Sofia. Under tisdagen strålade Madeleine och maken Chris på slottstrappan, men redan följande dag lyste prinsessan med sin frånvaro.

Madeleine och Chris på bankett på slottet.

Madeleine och Chris flögs in från London för att närvara vid det viktiga statsbesöket från Kanada. Här är prinsessparet på bankett på slottet. Vackra och representativa.

Det uppdagades snart att hon istället satt på ett flyg till sin älskade gamla hemstad New York, dit hon som bekant flydde efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström.

Anledningen till den plötsliga sortin var att Madeleine skulle närvara vid ett styrelsemöte för Children Foundation.

–Det är märkligt att hennes åtaganden för Sverige har så låg prioritering. Dessutom, hur svårt kan det vara med lite planering, frågar sig en uppgiftslämnare till sajten Stoppa pressarna.

Madeleine lämnade hastigt statsbesöket i Sverige för att åka till favoritstaden New York.

Madeleine lämnade hastigt statsbesöket i Sverige för att åka till favoritstaden New York.

Madeleine har länge kritiserats för sin låga arbetsinsats, vilket hon nyligen talade ut om.

– Det är klart att man blir ledsen av kritik, samtidigt som jag också förstår. Men nu har jag valt att verkligen satsa de här småbarnsåren på mina barn. Men det är klart, ju äldre de blir så vill jag göra fler officiella åtaganden, säger hon i Expressen.

Madeleine är den som arbetar minst i kungahuset.

Madeleine är den som arbetar minst i kungahuset.

Trots att både Victoria och Sofia födde barn och var mammalediga i fjol hann de arbeta nästan tre gånger så mycket som Madeleine, som fick bottenplaceringen och endast utförde 24 officiella programpunkter. Flitigast i familjen var kungen som arbetade 147 dagar 2016. 

Foto: IBL

SENASTE NYTT!