TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungens ord till Sveriges tiomiljonte invånare

20 jan, 2017 
Johnny Axelsson
Nu är vi 10 000 000 invånare i Sverige och kungen har ett par ord till den det gäller.
Annons

Kung Carl-Gustaf, 70, hälsade igår via ett brev som publiceras på Hovets Instagram, den tiomiljonte invånaren i Sverige välkommen. I brevet går det att läsa:

Oavsett om Du i dag kommit till världen, återvänt hem eller fått möjlighet att börja ett nytt liv i vårt land: Du är nu en del av Sveriges framtid och av dess historia. Jag vill önska dig varmt välkommen

Klockan 07.47 på fredagsmorgonen passerade antalet invånare 10 miljoner, enligt Statistiska centralbyråns befolkningsklocka. Statistiken från SCB är en prognos som bygger på en avancerad ekvation och presenteras via ett digitalt räkneverk. Den svenska befolkningen växer i genomsnitt med en ny invånare varannan minut. Enligt SCB kommer man inte veta vem som är den 10 miljonte medborgaren, skriver Omni.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons