kung carl gustaf

Kungens bakslag – tunga sorgen efter Jack Vreeswijks plötsliga död

Kungen och drottningen

Nu bekräftas kungens bakslag inför sommaren – efter det tråkiga dödsfallet.
– Det är tragiskt, säger slottets projektledare Pernilla Klintberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det sagolika Kungabröllopet 1976 mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath
1:02

Efter reklamen: Det sagolika Kungabröllopet 1976 mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath

(1:02)

Slå på ljud

Till sommaren kommer för tredje året Solliden Sessions gå av stapeln på just Solliden scenen. En scen i trä som kung Carl XVI Gustaf, 76, lät uppföra 2001 intill deras sommarställe. En scen som nu får mer och mer stjärnglans. Till sommaren ska bland andra Niklas Strömstedt, 64, Arvingarna, Sven-Ingvars och Lasse Stefanz uppträda på scenen.

Kungens ändring inför sommaren på Solliden

Artisterna har presenterats och bland annat skulle också Jack Vreeswijk uppträtt på scen tillsammans med Brolle, 41, den 29 juli i Borgholm. Då de skulle tolka vissångaren Cornelis Vreeswijks låtskatt.

Efter att Jack Vreeswijk gick bort, så berättade Brolle om sina tankar om sin vän på Instagram.

”Tänk att jag fick lära känna dig. Du var så genuin så otroligt snäll och stark person. Lyckos till alla som fick en del av dig!! Stor saknad bror!! Alla tankar till din familj. Ses tids nog”, skrev Brolle på Instagram till en bild sig själv och Vreeswijk.

Istället tvingas arrangören till en ändring i bokningskalendern.

– Ja, det är väldigt tragiskt med Jack Vreeswijk bortgång. Vi hoppas kunna ersätta konserten men vi har inget klart i dagsläget, skriver slottets projektledare Pernilla Klintberg i ett mejl till Hänt.

Kungafamiljens reaktion på artisterna till Solliden

I ett pressmeddelande i samband att de släppte vilka artister som skulle uppträdda berättade Pernilla Klintberg om vad kungafamiljen tyckte om de kommande evenemanget.

– Kungafamiljen är mycket nöjd, både med konserterna och mottagandet. Familjen har besökt flera av konserterna och träffat artisterna, säger slottets projektledare Pernilla Klintberg.

Vem eller vilka som ska bokas in istället för den tänkta framträdandet från Brolle och Jack Vreeswijk.

– Vi vill gärna boka in några unika guldkorn för publiken på Sollidens konserter. Gilbert O´ Sullivan och Kung Carl XVI Gustaf är för övrigt av samma gyllene årgång. Jag räknar med att det blir en fin nostalgi-konsert som kommer göra minnesvärt avtryck, sa konsertproducent Patrik Krall, som samordnar konserterna vid Sollidens Slott i ett pressmeddelande.

FOTO: Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN