TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kungen stoppade drottning Silvia under mötet på FN

20 nov, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Kung Carl Gustaf ville stå i mitten när han och drottning Silvia skulle fotas med FN:s generalsekreterare António Guterres och viftade bort drottningen.
FN:s generalsekreterare ville att drottning Silvia skulle stå i mitten – men då klev kungen in och stoppade hustrun.
Annons

Kung Carl Gustaf, 72 och drottning Silvia, 74, befinner sig just nu i New York och i dagarna har de varit på möten på FN:s högkvarter.

En viss förvirring uppstod dock när de skulle fotograferas tillsammans med FN:s generalsekreterare António Guterres. Kungen och drottningen hade tidigare fått en rundvandring i generalförsamlingen av de svenska och norska FN-ambassadörerna Olof Skoog och Tore Hattre, och avslutade den med ett besök oss generalsekreteraren.

Mötet skulle så klart förevigas framför FN-loggan, men det som kändes som ett lätt uppgift blev för en stund lagom mycket kaos. Kungen och António Guterres kom först in i rummet och en medarbetare visade att drottning Silvia, som kom in sist i sällskapet, skulle ställa sig i mitten av de två herrarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men då satte kungen ner foten, för uppenbarligen var han intresserad av att få stå i mitten på fotot.

– Nej, nej nej, protesterade han enligt Expressens reporter som var på plats.

Annons

Silvias intensiva resor hösten 2018

Tidningen beskriver hur Silvia blixtsnabbt fann sig i situationen och la en ursäktande hand på makens arm och ställde sig sedan på flanken, en händelse som fångades på film.

Enligt ögonvittnena ska trion efter händelsen ha skrattat gott, och mötet avslutades med att det svenska kungaparet signerade António Guterres gästbok.

Drottning Silvia har under hösten flest resdagar av alla i kungafamiljen. För en dryg månad sedan var hon i New York tillsammans med dottern prinsessan Madeleine och yngsta barnbarnet Adrienne. Dessutom har Silvia hunnit med besök i Frankrike, Tyskland och Brasilien. Det senaste landet så sent som för en vecka sedan då hon bland annat var huvudtalare på Dementia in Focus i Sao Paulo.

FOTO: Ibl

Annons