LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Så mycket kostar kungen och drottning Silvias resa till Seychellerna

22 mar, 2023 
Simon Lundh
Kungen och Drottningen
Kungaparet är på en privat resa i Seychellerna.
Men hur mycket går det här kalaset på egentligen?
Här är prislappen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victoria om kungens hjärtoperationBrand logo
Kronprinsessan Victoria om kungens hjärtoperation

För ett antal dagar sedan bekräftade hovet att kung Carl XVI Gustav, 76, och drottning Silvia, 79, befinner sig på soliga Seychellerna. Det är dock inget statsbesök som väntas utan makarna befinner sig där enbart på en privat semester under ungefär två veckor.

Prinsessan Madeleine har besökt Seychellerna tidigare

Det är inte första gången kungligheter väljer att besöka just Seychellerna för privata ändamål. Prinsessan Madeleine, 40, och hennes make Chris O'Neill, 48, tillbringade sin bröllopsresa just där. Även den framtida kungen prins William, 40, och prinsessan Kate, 41 var på bröllopsresa på den soliga ön. Då föll deras val på North Island, en av de mer exklusiva öarna.

North Island är belägen 30 kilometer norr om Huvudön Mahe. Där sparas det inte på krutet. Även säkerheten är dessutom hög för de som väljer att bosätta sig och besöka ön.

Annons

Seychellerna består av ett stort antal öar och vilken av alla dessa 115 öarna som kungaparet befinner sig på är inte känt.

Reseexperten Lottie Knutsson har pratat med Svensk damtidning och hon nämner två platser som skulle kunna tänkas passa kungaparet. Hon nämner Sixth Senses Zli Pasyon och Four Seasons des Roches. Två platser som gör att man kan hålla sig undan nyfikna personer och kamerablixtar.

Så mycket kostar kungaparets privata resa till Seychellerna

Vad går då en resa på till en av de mer exklusiva öarna i Seychellerna på? För en natt pendlar priserna runt 90 000 kronor som billigast. Om kungaparet befinner sig utomlands i tio dagar så landar prislappen på strax under en miljon kronor.

Vad kungaparet gör om dagarna är även det inte heller känt, men enligt Lottie Knutson sär är det vanligt att man inte bara stannar på en och samma ö.

– Det är ganska vanligt att man oavsett budget och typ av boende faktiskt försöker öluffa, och se lite mer av öarna. Det finns så mycket naturupplevelser både över och under vattenytan att ta del av, säger Lottie Knutson till Svensk damtidning.

FOTO: TT/Lottie Knutsson

Annons