TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungafamiljens oro för prins Harry – efter beskedet

23 okt, 2019 
AvIda Gustafsson
Kungafamiljens oro för prins Harry
Nyligen kom beskedet att prins Harry och Meghan Markle tar en paus från sina kungliga uppdrag.
Nu är den brittiska kungafamiljen oroliga för Harrys välmående.
– Harry är en väldigt känslig person, berättar en källa till Us Weekly.
Annons
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummorBrand logo
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummor

I dagarna nåddes världen av beskedet att prins Harry, 35, och hustrun Meghan Markle, 38, ställer in alla sina offentliga uppdrag, vilket Daily Mail var först att rapportera om. I sex veckor ska det brittiska prinsparet ta en paus för att tillbringa mer tid med familjen.

Beskedet om pausen kom efter en lång och turbulent tid för de nyblivna föräldrarna Harry och Meghan, som i maj fick sonen Archie Mountbatten-Windsor. Ända sedan parets kärlek blev offentligt har Meghan blivit hårt utsatt av brittisk media. I början av oktober blev det känt att paret valt att stämma en brittisk tidning efter att de publicerat ett handskrivet brev som Meghan skickat till sin pappa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I samband med stämningen sa prins Harry dessutom ifrån rejält i ett uttalande.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skrev Harry vid tillfället.

Annons

Talade ut om relationen

Det har även stormat på hemmaplan för prins Harry. Länge har det spekulerats om det finns en spricka mellan Harry och storebror prins William, 37, och i en dokumentär av ITV från Harrys och Meghans nyliga resa i Sydafrika talade prinsen ut om relationen – och bekräftar att bröderna glidit isär.

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sa prins Harry till journalisten Tom Bradby i ITV-dokumentären och fortsatte:

– Men jag älskar honom. Vi är bröder, vi kommer alltid att vara bröder. Vi är definitivt på väg åt olika håll just nu men jag kommer alltid att finnas där för honom och jag vet att han alltid kommer att finnas där för mig.

Familjens oro för prins Harry

Efter beskedet om prins Harry och Meghan Markles paus uttrycker nu den brittiska kungafamiljen sin oro för prinsparet och deras välmående. Speciellt prins William är bekymrad för lillebror Harry, trots den förändrade relationen.

Källan berättar vidare att Harry led av depression efter sin mor, prinsessan Dianas, bortgång, och att William nu är ”livrädd” att detsamma ska ske igen – och även brödernas pappa, prins Charles, 70, oroar sig för yngsta sonen.

– Harry är en väldigt känslig person, och även Charles är orolig. Det här är en tid när Harry behöver sin familj som mest, berättar källan till US Weekly.

FOTO: TT/Shutterstock, TT/Tim Rooke

Annons