Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kungafamiljens succé – Victorias vågade klänning

14 nov, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Kungafamiljen på galamiddagen för Italiens president
Vilken vacker kungafamilj vi har! Igår gjorde drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia succé när kungen bjöd in till galamiddag på slottet med den italienska presidenten.
Annons

Den svenska kungafamiljen har i skrivande stund fullt schema. Under tisdagen anlände den italienska presidenten Sergio Mattarella och hans dotter Laura Mattarella för sitt statsbesök i Sverige.

Och när det vankas statsbesök är näst intill hela kungafamiljen inblandad på ett eller annat sätt.

Undantaget denna gång är prinsessan Madeleine, 36, och maken Chris O´Neill, 44, som sedan några månader tillbaka bor i USA.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Familjen fokuserar nu på att etablera sig och skapa ett fungerande vardagsliv i det nya landet, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare meddelat.

Under tisdagskvällen bjöd kung Carl Gustaf, 72, in till stor galamiddag på slottet för att välkomna president Sergio Mattarella. De svenska kungligheterna drog då blickarna till sig med sina spektakulärt vackra galaklänningar.

Annons

Drottning Silvia, 74, var förmodligen den som imponerade mest. Hon kom arm i arm med den italienska presidenten och kvällen till ära hade hon valt en lila klänning. Silvia är känd för att vara den mest färggranna medlemmen i kungafamiljen och hon har alltid vågat bära tydliga färger som sticker ut – men så gör drottningen det också galant.

Gårdagens klänning har vi dessutom sett på henne tidigare. Senast Silvia bar den var under Nobelfirandet ifjol.

Kronprinsessan Victorias vågade klänning

Kronprinsessan Victoria, 41, bjöd även hon på en ovanlig vågad klänning. Hon kom tillsammans med maken prins Daniel, 45, och hon hade valt en petrolgrön kreation med lätt v-ringning, en stil som hon ytterst sällan – om ens någonsin – setts i tidigare. Victoria matchade upp den med det vackra knappdiademet.

Prins Carl Philip, 39, och prinsessan Sofia, 33, närvarade även de på galamiddagen, och Sofia behövde definitivt inte skämmas för sitt klänningsval. Hon kom i en creméfärgad klänning med lång ärm och hade valt att ha på sig diademet hon fick i bröllopsgåva. En kärleksmarkering helt klart värd att nämnas.

138 gäster var inbjudna till galamiddagen och togs emot högtidligt. Marschaller lyste upp borggården och kammarorkestern spelade Mozart. I trappan upp till Vita havet stod drabanterna uppradade, vilket onekligen gav ett pampigt intryck.

Se bilderna på kungafamiljen under galamiddagen här:

FOTO: Stella/Pelle T Nilsson

Annons