LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungafamiljens beslut för Marius Borgs flickvän Julia

08 jan, 2020 
Malin Ljung
Marius Borg och flickvännen Julia Snekkestad har varit tillsammans i 1,5 år. Nu verkar kungafamiljen ha tagit ett tydligt beslut kring relationen – något nya bilderna visar.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Den norska kungafamiljen skakades för två veckor sedan av beskedet att Ari Behn avlidit. Han var tidigare gift med prinsessan Märtha Louise och tillsammans har de döttrarna Maud, 16, Leah, 14, och Emma, 11.

I fredags hölls begravningen för författaren i Oslo domkyrka och familjen hade valt att hålla ceremonin öppen för allmänheten. Hundratals personer fyllde kyrkan, förutom Ari Behns familj och vänner fanns även hela den norska kungafamiljen på plats.

Aris äldsta dotter Maud Angelica Behn, 16, höll ett drygt tio minuter långt minnesord om sin far och vid sin sida hade hon mamma Märtha Louise som stöttade henne genom det ärliga talet.

Stödet till Märtha Louise och barnen i sorgen

– Vår kära älskade pappa. Jag hoppas att du vet hur stolt vi är över dig. Över den person vi har som pappa. Du pratade med alla och hyllade alla. Du inspirerade mig så otroligt. Du gav mig så varma kramar. Du var också en glittrande diamant.

Annons

Inte ett öga var torrt under ceremonin och efteråt bars kistan till begravningsbilen, samtidigt som familjen och kungligheterna kramade om varandra under det sista farvälet. Begravningen direktsändes i tv och där kunde man se att även kronprinsessan Mette-Marits son från ett tidigare förhållande, Marius Borg, fanns på plats för att stötta sina bonuskusiner Maud, Leah, och Emma som förlorat sin pappa.

Den skarpsynte tittaren kunde även se att hans flickvän Julia Snekkestad fanns med. Marius Borg och Julia förhållande blev känt för cirka 1,5 år sedan. Under hösten 2018 publicerade han en bild på sig själv och modellen när de pussas. Sedan dess har förhållandet utvecklats och de två bor ihop, plus att de skaffat en hund tillsammans.

Kronprinsparets relation till Marius flickvän Julia

Mette-Marit och Julia Snekkestad
Mette-Marit och Julia Snekkestad under begravningen av Ari Behn.

 

Marius Borg har förvisso inte en kunglig titel och ingår därför inte i kungafamiljen på samma sätt som sina halvsyskon och prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus, men det hör trots det inte till vanligheterna att förhållanden visas upp i så offentliga sammanhang när parterna inte är gifta eller trolovade.

Att Marius flickvän Julia fick följa med på begravningen är med andra ord ett tecken på att förhållandet är seriöst och att kronprinsparet Haakon och Mette-Marit tror att Julia har en framtid med deras son.

FOTO: TT

Annons