kung carl gustaf

Kung Carl Gustafs avslöjande om relationen med drottning Silvia

Kung Carl Gustafs avslöjande om relationen med drottning Silvia

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har varit gifta i 47 år.
Det är inte ofta vi får en inblick i deras relation men nu kan kungen ge oss nya detaljer om makarnas kärleksliv.
KUNGEN – se den officiella trailern här
1:29

Efter reklamen: KUNGEN – se den officiella trailern här

(1:29)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I år firar Kung Carl Gustaf 50 år på tronen, något som har uppmärksammats på flera sätt, ett utav de största är en ny dokumentär med kungen. Där filmaren Karin af Klinteberg har fått äran att följa kungen under en lång tid.

Karin af Klinteberg om att filma dokumentären om kungen

I dokumentären fick Karin även lära känna en helt ny sida av kungen. Hon spenderade tid med honom på slottet, tog promenader bland höstlöven och även ombord på kungens båt. Karin har tidigare berättat för TV4 om uppdraget.

– Jag var färgad av mediebilden och tänkte att han var en motvillig monark men jag tycker att han är en väldigt foglig monark, har Karin tidigare sagt.

Hon berättade även att han är en arbetsvillig monark och spenderar sina dagar att arbeta.

– Han låter sig regisseras, han går upp tidigt, han jobbar hela dagen, så jag tycker att han är en högst medvillig monark. Jag tror han gillar sitt jobb.

Filmaren har även berättat i en intervju med DN, att hon försökte att kommunicera med kungen som en vän – något som sedan chockade henne.

– Jag blev förvånad över hur naken och oförstörd han är. Han är inte slipad och hal som en politiker.

Kung Carl Gustafs avslöjande om relationen med drottning Silvia

Men något som Karin af Klinteberg även tar upp i samma intervju är kungens sätt att missförstå frågor. Hon berättar om ett visst missförstånd som inträffade då Karin frågade kungen om han hade något relations- eller äktenskapstips.

Kungens svar på frågan var: separata badrum och hade man bara ett badrum kunde man ta det i ”källaren”.

– Han gav ett korrekt svar, och jag tycker att det är ett ganska bra relationstips, det vill säga att behålla de privata sfärerna, inte flossa och klippa naglarna inför varandra, fast det är förstås omöjligt för många. Jag trodde också att jag ställde en annan, kanske mer psykologisk, fråga, men kungen verkar se mycket praktiskt på saker och på språket, säger hon i intervjun med DN.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN