LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessans klädkrock med Meghan Markle

02 aug, 2023 
Johanna Talamo
Victoria och Meghan Markle
När kronprinsessan Victoria gästade det kungliga bröllopet i Jordanien gjorde blev ingen besviken då hon kom klädd i en vacker men välbekant, ljusrosa klänning.
En kreation som många jämför med hertiginnan Meghan – som vid två tillfällen setts bära något liknande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Den 1 juni var kronprinsessan Victoria i Jordanien, som gäst på kronprins Husseins och Rajwa Khalid Alseins bröllop. Vid ett kungligt bröllop har gästerna höga förväntningar på sig när det kommer till klädsel och vår kronprinsessa var en av dem som minst sagt, stal showen.

Kronprinsessan Victorias klädkrock med Meghan Markle

Den ljusrosa klänningen från Safiyaa drog uppmärksamheten till sig och kronprinsessan fick många komplimanger för sitt val. Enligt norska tidningen seoghør har många uttryckt hur vacker kronprinsessan var i klänningens ljusrosa färg.

Annons

Men kreationen var välbekant – hertiginnan Meghan Markle har nämligen burit en liknande klänning, inte en, utan två gånger.

Klänningen, Ginkgo av Safiyaa kommer i ett flertal olika färger och kronprinsessan Victoria valde den, som nämnt, i ljusrosa nyans att bära på det kungliga bröllopet.

Den iögonfallande klänningen har även burits av Meghan vid två tillfällen och därav påstås vara en av hennes favoritkreationer.

Meghan har setts bära klänningen i under ett officiellt besök på Fiji 2018, då i en ljusblå färg, men även under Mountbatten Festival of Music i London 2020, denna gång i rött.

Foto: Polaris/Källa TT
Annons
Foto: Shutterstock Editorial /Källa TT
Foto: Polaris/Källa TT

Det var den första juni i år som vår kronprinsessa Victoria sågs i kreationen och kanske har hon inspirerats av hertiginnan som därav var den första att bära den, hela fem år tidigare på Fiji.

Annons

Inte bara kronprinsessan som inspirerats

Enligt norska tidningen seoghør så var det fler än kronprinsessan Victoria som inspirerats på det kungliga bröllopet i Jordanien – då ett flertal andra gäster ska ha setts bära samma klänning.

Kung Abdulla av Jordaniens släkting ska ha burit kreationen i rött och en annan av gästerna valde att gå klädd i den blå versionen.

Vår kronprinsessa brukar vanligtvis gå klädd i kreationer av svensk design och några av hennes favoriter kommer från By Malina, H&M och Acne.

Under bröllopsceremonin i Jordanien valde hon en klänning från det förstnämnda favoritmärket –närmare bestämt en blommig, somrig klänning från By Malina.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/MISC

Annons