Kronprinsessan Victorias nya beslut för prins Oscar

Kronprinsessan Victorias val med Oscar förvånar nu alla – detta har aldrig hänt förr.

Förra veckan fick drottning Margrethes stora 80-årsfirande ställas in på grund av coronaviruset. Men hon blev inte utan grattishälsningar. Nästan alla kungahus i Europa överraskade henne med videoklipp där de hälsar henne en härlig födelsedag.

Kronprinsessan Victorias och Daniels hälsning överraskade alla lite extra. Kronprinsessparet valde nämligen att ha med Estelle och Oscar i videoklippet. Till skillnad mot Haakon och Mette-Marit, Felipe och Letizia, Willem-Alexander och Máxima, vars barn inte syntes till.

Att Victoria väljer att ha med Estelle i hyllningen till Margrethe är inte så konstigt. Hon är Sveriges framtida drottningen och har redan börjat förberedas för det kungliga livet genom att följa med på flera olika uppdrag. Men att lillebror prins Oscar också viftar med en svensk flagga och hälsar till drottningen är lite förvånande. Oscar har innan bara varit med i sammanhang som rör den svenska kungafamiljen.

Kronprinsessan Victoria har en nära relation till drottning Margrethe, och hon hade verkligen tänkt till. I filmen får vi se hela Hagagänget stå och vifta med sina flaggor framför Hagasessornas gamla lekstuga.

Önskar de hade varit tillsammans

I videon syns även prins Carl Philip, utan sin Sofia. Detta hade dock sin naturliga förklaring. Han är nämligen gudson till drottning Margrethe och har därför en nära relation till henne, vilket han kanske ville betona genom en personlig hälsning. 

– Kära Daisy och kära kusin, vi från Sverige, drottning Silvia och jag, vill gärna hälsa till dig på din högtidsdag. Vi skulle ha velat vara tillsammans med dig och firat din födelsedag som vi har gjort så många gånger tidigare, sa kungen i videoklippet.

–Kära Tant Daisy, vi skulle vilja gratulera dig på den stora dagen och vi hoppas att vårfåglarna sjunger särskilt för dig idag. Och ja – ett fyrfaldigt svenskt leve: Hurra, hurra, hurra, hurra, säger Victoria i klippet.

FOTO: Johan Nilsson/TT/Mikael Fritzon/TT