TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victoria visar upp lyxvåningen på slottet – se bilderna här

08 mar, 2022 
Kronprinsessan Victoria visar upp prinsessan Sibyllas våning
Kronprinsessan Victoria har precis huserat i prinsessan Sibyllas våning på det Kungliga slottet, istället för på Haga slott.
Se bilderna från den vackra våningen här!
Annons
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsenBrand logo
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

För några dagar sedan talade kronprinsessan Victoria, 44, på ett webbinarium om våtmarker och miljön i Östersjön. Som vanligt sköter Victoria sitt jobb som kronprinsessa med bravur, men något är annorlunda. Vad är det som skiljer sig från tidigare uttalanden?

Kronprinsessan har bytt plats

Kronprinsessan brukar utgå från Haga slott när hon gör större uttalanden. Men nu har hon hoppat in på kungens officiella plats, nämligen Kungliga slottet i Stockholm.

Webbinariumet ägde rum i Prinsessan Sibyllas våning som är över 500 kvadratmeter stort och och har hela tio rum. Detta är en våning som det inte visats allt för mycket av tidigare!

Kronprinsessan Victoria i prinsessan Sibyllas våning
Kronprinsessan Victoria.

Vad är Prinsessan Sibyllas våning?

Prinsessan Sibyllas våning ligger en trappa upp i den östra längan på Stockholms slott. Nu har våningen namnet efter prinsessan Sibylla, kungens syster, som gick bort år 1972. Men det har även innan dess kallats för drottning Victorias våning. Det var dock ett bra tag sedan.

Annons

Hur ser det ut i prinsessan Sibyllas våning? Detta är ju såklart inte första gången som svenska folket fått sig en inblick i den fantastiska våningen. Kanske minns man kronprinsessan Victoria och prins Daniels, 48, förlovningsavslöjande år 2009? Det ägde rum i prinsessan Sibyllas våning.

prins Daniel och kronprinsessan Victoria förlovar sig i prinsessan Sibyllas våning
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i prinsessan Sibyllas våning år 2009.

Så har prinsessan Sibyllas våning använts genom åren

Prinsessan Sibyllas våning har såklart inte ekat tom i alla år, utan använts flitigt. En gång i tiden har våningen varit kung Carl Gustafs, 75, barndomshem. Kungen flyttade dit när han var fyra år tillsammans med sina systrar.

Trots att våningen har använts för olika ändamål har det oftast varit sig likt, förutom några detaljer som ändrats exempelvis att något som tidigare varit kungens lekrum idag är matsal.

Inför drottning Silvias 75-årsdag ägde fotograferingen rum i prinsessan Sibyllas våning. Otroligt vackert!

Drottning Silvia i prinsessan Sibyllas våning
Drottning Silvia i prinsessan Sibyllas våning.

Förhoppningsvis kommer vi att få se fler vackra bilder från våningen inom en snar framtid!

FOTO: Kungl. Hovstaterna, Leif R Jansson / TT

Annons