Artikeln innehåller reklamlänkar

Kronprinsessan Victoria om sonen Oscar – oväntade orden

Kronprinsessan Victoria berättar om prins Oscar – oväntade orden

Kronprinsessan Victoria befinner sig just nu på Island där hon medverkat på en miljökonferens.
Under sitt tal om klimatet vävde hon oväntat in prins Oscar – och överöstes med applåder, vilket Svensk Damtidning rapporterat om.
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”
Slå på ljud

Det har talats mycket om Sveriges kungligheter de senaste dagarna efter att hovet oväntat meddelat att prinsessan Madeleines, 37, och prins Carl Philips, 40, barn,  prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas 4, prinsessan Adrienne, 1, prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2, inte längre kommer att tillhöra det svenska kungahuset.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

I en kommitté och en efterföljande presskonferens framkom det att barnen friställs från att tjänstgöra för den svenska kungafamiljen. Det betyder att större fokus kommer att läggas på kungaparet och kronprinsessparet när det kommer till att representera Sverige i olika sammanhang.

Kronprinsessan Victoria, 42, är just nu iväg på ett sådant uppdrag då hon befinner sig på Island för ett tre dagar långt statsbesök. Under onsdagen medverkade hon på Arctic Circle Assembly – en konferens där framtiden för Arktis diskuteras bland forskare och experter.

De oväntade orden om prins Oscar

På konferensen höll Kronprinsessan ett efterlängtat tal för besökarna, vilket Svensk Damtidning rapporterat om.

Under sitt tal om klimatet, miljön och Arktis berättade Victoria bland annat om sin farfars farfars far, den stora Arktis-fantasten kung Oscar II som redan för 120 år sedan ägnade sin tid åt frågor om området. Victoria talade även om att hon märkt att diskussionerna angående miljö och klimat på sistone ändrat tonläge och att det nu är allt mer allvarliga.

– De kommande generationerna har ännu ingen röst eller chans att påverka. I alla fall inte än, sa Victoria i talarstolen och fortsatte:

– Men vi är skyldiga dem att fatta rätt beslut, och att grunda de besluten i vetenskap och forskning, och framför allt att handla därefter.

Och det var i slutet av sitt brandtal som Victoria riktigt fångade publiken när hon oväntat vävde in sin son, prins Oscar, 3, i talet.

– Jag är rätt säker på att Arktis-fantasten kung Oscar skulle hålla med och att hans namne, min treåriga son prins Oscar, inte förväntar sig något annat än detta!, avslutade kronprinsessan Victoria med och överöstes med applåder från publiken.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN