ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar Sverige för bröllop

24 maj, 2023 
prins daniel och kronprinsessan victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar Sverige – för kärlekens skull.
Det vankas nämligen kungligt bröllop!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungafamiljen på plats – Polarpriset 2023Brand logo
Kungafamiljen på plats – Polarpriset 2023

Kärlek och bröllop. Det är anledningen till varför kronprinsessan Victoria och prins Daniel inom kort kommer lämna Sverige.

Närvarar vid vigseln mellan kronprinsen och fröken Rajwa Alseif

Snart reser kronprinsessparet till Jordanien för att närvara vid vigseln mellan kronprinsen Hussein bin Abdullah och fröken Rajwa Alseif. Vigseln äger rum den 1 juni, något som framförs av hovet i den kungliga kalendern.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

I den kungliga kalendern framgår det inte om barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar följer med sina föräldrar. Men med största sannolikhet stannar de hemma i Sverige med anledning av att bröllopet äger rum en torsdag – då barnen har skolplikt.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under deras resa till Jordanien och Libanon 2018.

Kungaparet besökte Jordanien förra året

Det är inte första gången Sveriges kungligheter besöker Jordanien. Respektive kungahus har god kontakt och så sent som förra året, i november, genomförde kung Carl Gustaf och drottning Silvia ett tre dagar långt statsbesök till Hashimitiska konungariket Jordanien.

De fick inbjudan av H.M. Konung Abdullah II.

Syftet med statsbesöket var att fördjupa de vänskapliga banden mellan Sverige och Jordanien, skrev kungahuset bland annat på sin hemsida.

Annons

Det genomfördes en välkomstceremoni vid palatset Al Husseinieh där kungaparet togs emot av kungen och drottningen av Jordanien, samt kronprinsen.

Drottning Silvia och drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien vid Mentor Arabias galamiddag i Amman, Jordanien. Till höger prins Turki bin Talal bin Abdulaziz.
Annons

FOTO: Jonas Ekströmer / TT

Annons