LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Firandet av kronprinsessan Victoria krockar med Håkan Hellström

16 jun, 2023 
AvHanna Bolander
kronprinsessan victoria
Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli firas på Solliden på Öland.
Folkfesten brukar dra till sig många besökare från hela landet.
Men i år får kronprinsessan konkurrens om besökarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyrBrand logo
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr

Den 14 juli fyller Kronprinsessan Victoria 46 år, vilket ska firas traditionsenligt på Solliden under Victoriadagarna. Firandet innefattar också en konsert på Borgholm slott där Victoriapriset delas ut.

Victoriadagen har firats sedan 1976 som en hyllning till kronprinsessan Victoria, där huvudnumret är SVT-sända Victoriakonserten den 14 juli. Årets konsert gästas av artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz.

Victoriadagarna är sommarens höjdpunkt

– Vi är oerhört tacksamma att kungafamiljen väljer att fortsätta fira i vår kommun. Vi känner att de är våra på något sätt. Både unga och gamla älskar kronprinsessan, sa han till Svensk Damtidning.

Annons

Firandet som brukar dra många besökare får dock konkurrens i år av ett annat evenemang – Håkan Hellström ska nämligen spela på Fredriksskans i Kalmar! I och med att de båda evenemangen bara ligger ett par mil ifrån varandra finns risken att det blir konkurrens om besökarna.

– Det är kronprinsessan som är nummer ett. Det kommer inte att påverka vårt evenemang. Men sen kan man säga att de kunde ha planerat det bättre, sa Ilko Corkovic till Svensk Damtidning.

– Det är synd att de valde samma dag på Kalmarsidan. Vi vet att publiken kommer. Men man borde ha tänkt till, fortsätter han.

I samma intervju med Svensk Damtidning besvarar Sylvia Nylin, vd på kommunägda Destination Kalmar, oron kring krocken. Hon säger att de blev erbjudna ett datum från konsertarrangören. Om de hade tackat nej så hade det inte blivit någon konsert alls.

– Klar att det inte är optimalt, men som sagt så stod det mellan det eller ingen Håkan Hellström-konsert överhuvudtaget, säger hon till Svensk Damtidning.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons