LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victoria lämnar utan Daniel – därför är de isär

20 mar, 2024 
Kronprinsessan Victoria befinner sig på resa i Bangladesh!
Men vad gör prins Daniel på hemmaplan?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Kronprinsessan Victoria är på en längre resa till Bangladesh. Hon gör besöket för att stötta klimatet och just ämnet klimat är som vi många känner till en av av Victorias hjärtefrågor.

– Bangladesh är ett av de länder i världen som är mest sårbara för naturkatastrofer till följd av klimatförändringar, säger FN:s assisterande generalsekreterare Ulrika Modéer.

Victoria på ensamresa utan prins Daniel – det gör han i Sverige

Även om vi är vana att se Victoria och maken prins Daniel på gemensamma åtaganden, som resan till USA i februari, reser nu Victoria själv.

Annons

Prins Daniel har andra åtaganden hemma.

”Som ni känner till gör Kungafamiljen en rad olika uppdrag. Ibland gör de uppdrag tillsammans och ibland enskilt”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Bland annat har Daniel närvarat vid handelskonferensen Transatlantic Day, något hovet berättade mer om på Instagram.

”Igår deltog Prins Daniel i handelskonferensen ”Transatlantic Day” arrangerad av Swedish–American Chambers of Commerce US (SACC-USA). Konferensen, som hölls i Näringslivets hus i Stockholm, belyste de 400 åren av goda affärsrelationer mellan Sverige och USA som fortsätter att skapa möjligheter mellan och inom länderna. Prins Daniel är beskyddare av ”The Swedish American Chambers of Commerce US” sedan juni 2023. Prinsen har länge engagerat sig inom entreprenörskap och hur svenska företag lyckas på exportmarknader.”

Bilderna från kronprinsessan Victorias resa

Under besöket i Khulna träffade kronprinsessan kvinnor och jordbrukare som berättade hur klimatförändringarna påverkar deras vardag.

Annons

Tack vare flera olika initiativ för klimatanpassning har man kunnat förbättra människornas liv, skriver Aftonbladet.

Nedan syns en del olika bilder från Victorias resa.

Kronprinsessan Victoria besökte Asian University for Women och deltog i en Iftar middag. Universitetet grundades 2008 och riktar sig särskilt till kvinnor som vuxit upp i svåra förhållanden i regionen, bland annat flyktingar från Afghanistan.FOTO: Henrik Montgomery/TT
Kronprinsessan Victoria och Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell anländer till Pan Pacific Sonargaon Hotel för en Iftar-måltid.FOTO: Henrik Montgomery/TT
Annons
Kronprinsessan Victoria.FOTO: Henrik Montgomery/TT
Kronprinsessan Victoria besöker ett regnvattenuppsamlingssystem som renar och reserverar 412 000 liter vatten, som distribueras till samhället kvinnor. Ett projekt som fått bidrag både från Sverige och UNDP.FOTO: Henrik Montgomery/TT
Annons

FOTO: TT

Annons