ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victoria lämnar utan prins Daniel – beslutet bekräftat

20 apr, 2023 
kungen victoria daniel
Kronprinsessan Victoria kommer närvara vid kung Charles kröning i London.
Men varför inte prins Daniel?
Här är orsaken bakom beslutet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Om bara några veckor vankas en stor dag för det brittiska kungahuset. Lördagen den 6 maj äger kung Charles kröning rum i Westminster abbey i London. Enligt BBC blir det första gången som prins Harry kommer att synas ihop med hela den brittiska kungafamiljen efter hans ”skandal”-memoarer släpptes tidigare i år.

Dessutom kommer kronprinsessan Victoria att närvara tillsammans med kung Carl Gustaf. Men varför följer prins Daniel inte med?

Därför åker kronprinsessan ensam till London utan prins Daniel

Frågan kanske många ställer sig är varför Sveriges prins Daniel inte följer med sin käreste till London och den storslagna kröningen. Men faktum är att kungen har beslutat att endast kronprinsessan ska följa med.

Annons

Så kungen och den nästa i tronföljden kommer representera Sverige vid kröningen.

”H.M. Konungen har tagit beslut om att det är statschefen och tronföljaren som ska representera Sverige vid kröningen i London. Samma beslut togs vid de japanska trontillträdesceremonierna 2019, då kungen och kronprinsessan var på plats i Tokyo.”, skriver Johan Tegel, biträdande informationschef vid hovet till Expressen.

Drottning Silvia och prins Daniel däremot stannar därav hemma i Sverige. Kungligheter från hela Europa kommer att sitta på hedersplats under den timslånga ceremonin, skriver Svensk Dam.

När drottning Elizabeth kröntes 1953 skickade kungahusen inte monarken med respektive. Det blir alltså samma visa nu när Elizabeths son Charles krönas.

Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan kommer närvara vid festen dagarna innan kröningen

Kronprinsessan Victoria är även inbjuden till festligheterna som inträffar på Buckingham Palace dagen innan, det vill säga fredagen den 5 maj.

Annons

Enligt Svensk Dam samlar kung Charles och drottning Camilla alla sina kungliga gäster till en stor mottagning som äger rum i balsalen på Buckingham Palace.

Kung Charles III och hans hustru drottning Camilla.
Kung Charles III och hans hustru drottning Camilla.
Brittiska kungahuset.
Annons

FOTO: TT

Annons