Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria hyllas av utländsk media

17 sep, 2019 
Malin Ljung
Kronprinsessan Victoria fick världen att tappa hakan när hon dök upp sida vid sida med kronprinsessan Mary under tisdagen.
Nu hyllas de två kungligheterna och jämförs som ”stilsystrar”.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, befinner sig just nu i Danmark för ett tredagarsbesök. Vid sin sida har de Victorias syssling, kronprins Frederik, 51, och hans hustru kronprinsessan Mary, 47.

Men trots att besöket knappt pågått i ett dygn så har det redan skapat flera rubriker. Bland annat har drottning Margrethe mystiskt lämnat landet, för något det danska hovet omnämner som en ”privat angelägenhet”.

– Det kan säkert vara så att drottningen har planerat en privat semester och att det slumpade sig så att det var då svenskarna skulle komma. Men med det sagt kan man ju alltid disponera sin tid annorlunda, säger hovexperten Sebastian Olden-Jørgensen till tidningen BT.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under måndagskvällen skulle kungligheterna närvara vid ett mingel, men när Victoria och Daniel anlände fanns inte ens kronprinsessan Mary på plats. Istället hade hon bokats in att hålla välkomsttalet vid det stora WHO-mötet i FN-byn i Köpenhamn.

Annons

”Kungliga stilsystrar!”

Under tisdagen tog kungligheterna dock revansch, framför allt de kvinnliga. Utländsk media har nämligen uppmärksammat likheten mellan Victoria och Mary. Tidigare har det skrivits artiklar om att de två har liknande stil. Vid norska prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation dök båda kronprinsessorna upp i modiga hårband som accessoar, något Hello Magazine noterade och kallade dem för ”tvillingar”.

Och under tisdagen dök de kungliga brunetterna upp i liknande håruppsättning, breda bälten som elegant markerade deras midjor och med spetsiga stilettklackar.

”Kungliga stilsystrar!”, skrev bland annat brittiska Daily Mail.

Kronprinsessan Victoria och MAry
När Mary och Victoria dök upp under tisdagen fick de alla att tappa hakan. Det tog inte lång tid innan de både jämfördes som ”stilsystrar” och hyllades för sin otroligt vackra stil. Victoria hade gjort ett svenskt val; hennes rödblommiga klänning kommer från House of Dagmar.
Victoria var enligt utländsk media den av kronprinsessorna som vann stilfajten.

I artikeln hyllas kronprinsessan Victoria för sitt moderiktiga och stilsäkra val.

”Victoria såg ut som en modekunglighet när hon dök upp vid kronprins Frederiks sida idag”, skriver Daily Mail och skriver även:

Annons

”Victoria bevisade sin stilkänslan ännu en gång när hon dök upp i en elegant blommönstrad klänning”.

Just klänningen var en svensk markering då den kommer från det svenska märket House of Dagmar.

Den svenska kungligheten fick även lovord för den naturliga sminkningen och håruppsättningen.

Victoria och Daniel kommer att befinna sig i Danmark även under onsdagen, och det är ingen vild gissning att kamerorna kommer ha fokus på de vackra kronprinsessorna.

Vill du gå klädd precis som kronprinsessan, ANNONS så finns klänningen att hitta här.

FOTO: TT

Annons