LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kronprinsessan Mette-Marit visar upp nya familjelyckan

19 feb, 2020 
Malin Ljung
Mette-Marit och Haakons familjelycka
Oron för den norska kronprinsessan Mette-Marit har varit stor. Nyligen tvingades hon ställa in uppdrag tillsammans med maken kronprins Haakon, men nu bryter hon tystnaden. Följarna jublar efter Mette-Marits ord om familjelyckan.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Det har varit turbulent i den norska kungafamiljen den senaste tiden. I början av januari tog de farväl av prinsessan Märtha Louises exmake Ari Behn som avled under juldagen. Författarens bortgång tog hårt på familjen som sedan dess inte alls synts offentligt i samma utsträckning som folket är vana vid.

Kung Haralds hälsa påverkades dessutom hårt av sorgen, och han tillbringade flera dagar på sjukhus för vård efter begravningen.

Även kronprinsparet har påverkats av sin tidigare svåger och väns bortgång. Kronprinsessan Mette-Marit ställde in en resa till Mocambique och kronprins Haakon tvingades åka ensam. Något som oroade många då Mette-Marit för 1,5 år sedan berättade att hon drabbats av den kroniska lungsjukdomen lungfibros.

Mette-Marit och Haakons familjebild sommaren
Mette-Marit och Haakon gifte sig för 19 år sedan, men ser fortfarande otroligt lyckliga ut tillsammans.

Mette-Marits kärleksbild med Haakon

Efter sjukdomsbeskedet har hon dragit ner på antalet offentliga uppdrag, men försöker så ofta hon kan finnas vid sin makes sida.

Annons

Kronprinsessan har ett Instagram-konto där hon brukar dela med sig av härliga bilder på familjen och vardagen, men sedan julafton har det inte uppdaterats alls. Vilket fått fler att undra hur det egentligen står till.

Lyckan var därför enorm när Mette-Marit under tisdagen bröt tystnaden med ett nytt inlägg, med helt fantastiska bilder! Den första bilden är en selfie på Mette-Marit och Haakon, där hon ler stort bakom svarta solglasögon och han kysser hennes huvud. En andra bild är på Mette-Marit tagen utanför en stuga i fjällen, där hon ler stort trots att stormen är ett faktum.

Följarna jublar efter bilden på kronprinsparet

”Så glad man blir av att kunna se tio meter här i blåsten”, skriver Mette-Marit till inlägget med skid- och hjärtemojis.

På kort tid har inlägget får mängder av likes och i kommentarsfältet hurrar följarna åt de underbara bilderna.

”Man blir ganska glad av att se er också”, skriver en person.

”Så härlig bild av er, önskar er en fin dag”, skriver en annan.

”Kärleken! Så härligt att se sådan glädje”, skriver en tredje.

FOTO: TT, Instagram

 

Annons