LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kronprinsessan avbryter ledigheten efter Ari Behns död

28 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Kronprinsessan victoria och ari behn
Kronprinsessan Victoria avbryter sin ledighet för att vara med på begravningen för norska Ari Behn.
Hon vill nu göra allt för att stötta sin nära vän prinsessan Märtha Louise, som tidigare var gift med den avlidne författaren.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

På juldagen kom det tragiska beskedet från NRK att den norska prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn hade gått bort. Han blev 47 år gammal.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, idag måste meddela att han har tagit sitt eget liv. Vi ber om respekt för våras privatliv den närmsta tiden, meddelade Ari Behns manager Geir Håkonsund.

Ari Behn var författaren som fångade prinsessan Märtha Louise hjärta och 2002 gifte de sig. Tillsammans fick de barnen Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11. De har sedan skilsmässan 2016 haft delad vårdnad om barnen.

Norska kungahusets sorg efter Ari Behns död

Flera personer från den norska kungafamiljen har uttalat sig kring händelsen. Kung Harald, 82, och drottning Sonja, 82, var djupt berörda över beskedet och uttryckte sin sorg i ett uttalande.

– Det är med stor sorg som drottningen och jag mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Ari var en viktig del av våran familj i många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom.

Annons

Kronprins Haakon, 46, och hans hustru, kronprinsessan Mette-Marit, 46, stod Ari Behn nära även efter hans skilsmässa från Märtha Louise.

– För oss var Ari en god vän, en kär familjemedlem och en fantastisk onkel, som vi delade många av livets små och stora ögonblick med. Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet om hans död, sa de i ett uttalande.

Victoria stöttar prinsessan Märtha Louise

Enligt norska medier ska begravningen äga rum den 3 januari i Oslos domkyrka. Vår svenska kronprinsessa Victoria, 42, kommer enligt källor till Svensk dam att avbryta sin ledighet för att delta. Hon är sedan barnsben en mycket god vän till Märtha Louise och ser det som en självklarhet att vara med under begravningen.

Vilka mer från den svenska kungafamiljen som kommer att finnas på plats i Oslo den 3 januari är ännu inte bestämt.

Sök omedelbart hjälp om du eller någon du känner går i tankar om att ta sitt liv. Ring 112 eller sök hjälp via en psykiatrisk akutmottagning.

FOTO: TT, TT/Jonas Ekströmer

Annons