TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kritiken mot Victoria och Daniel – efter privata bilderna

23 apr, 2020 
Skarp kritik mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel efter privata bilderna
Under den rådande coronakrisen får vi se nya sidor hos kungligheterna. Istället för bilder från pampiga uppdrag får vi nu ta del av mer personliga bilder från hemmet. I alla fall när vi tittar på de norska och danska kungligheterna, de skiljer sig nämligen en hel del från vår svenska kungafamilj.
Annons
Kritiken mot kungahusetBrand logo
Kritiken mot kungahuset

Under Coronavirusets snabba framfart har den svenska kungafamiljen tvingats göra många förändringar i sin verksamhet. Allt för att undvika smitta. Kronprinsessan Victoria, 42, har för en tid sedan tömt sin kalender på alla inplanerade uppdrag – en åtgärd som aldrig tidigare inträffat.

Nu mera jobbar hon och prins Daniel hemifrån, kontoret har fått flytta in på Haga. Och de svenska kungligheterna är långt ifrån ensamma med att ställa in sina uppdrag och jobba ifrån hemmet.

De kan inte vara ute och representera sina respektive länder som de är vana vid, något som gjort att de nu kommunicerar på ett helt annat sätt än innan.

Privata bilderna vi inte sett tidigare

Aldrig tidigare har vi fått ta del av så privata bilder som nu från kungligheterna. På Instagram visar de upp bilder från sitt vardagsliv i hemmet. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har delat med sig av bilder där de sitter framför datorn. Men några som drar ut på svängarna ännu mer är de norska och danska kungligheterna, de vågar vara lite mer privata än så.

Annons

Mette-Marit och Haakon har delat med sig av en bild från en skidtur, eller mer korrekt, från pausen under en skidtur. På bilden pussar Haakon på en leende Mette-Marit.

På danska kronprins Frederik har vi istället fått ta del av en bild från ett frisörbesök! På Instagram har han delat med sig av en selfie, direkt från frisörstolen. Men inte bara det, han bjussar även på en före-bild, så att man tydligt ser skillnaden på den nya och gamla frisyren.

Även drottning Sonja och kung Harald delar med sig av mer personliga bilder från en morgonpromenad.

Men från det svenska kungahuset får vi som sagt inte så mycket mer personligt än bilder från jobb vid datorerna. Svensk Dam skriver nu att de erfar att svenska folket efterfrågar mer personligt från kungafamiljen.

– De norska och danska kungligheterna har varit betydligt mer öppna på sina officiella Instagramkonton, än vad det svenska kungahuset har varit. När kronprins Frederik tog en selfie i frisörstolen, för att uppmärksamma att Danmark börjar öppna upp sina butiker och verksamheter igen, blev han otroligt hyllad. Och så var det även för Harald och Sonja som bjöd på en härlig bild under en solig morgonpromenad. Jag tror att kungaparet och Victoria och Daniel skulle vinna mycket på att visa upp en lite mer privat sida i de här tuffa tiderna, säger Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall.

FOTO: TT

Annons