Artikeln innehåller reklamlänkar

Kritiken mot Meghan Markle och prins Harry efter beslutet

Kritiken mot Meghan Markle och prins Harry efter beslutet

Meghan Markle befinner sig på en resa genom Sydafrika tillsammans med maken prins Harry och sonen Archie.
Nu får hon och familjen kritik för att ha skickat bilar från Storbritannien – flera ifrågasätter familjens miljömedvetenhet.
503 Service Unavailable

Meghan Markle 38, och prins Harry, 34, träffades 2016 och kärleken slog ner som en blixt. Den 19 maj förra året gifte de sig i St. George’s Chapel i Windsor. Det storslagna bröllopet bevittnades av en hel värld och Meghan har snabbt blivit en folkets favorit bland de brittiska kungligheterna.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Populariteten växte när sonen Archie Harrison Mountbatten-Windsor föddes i början av maj i år.

Efter en tids föräldraledighet har Meghan Markle återigen börjat dyka upp på officiella uppdrag. Häromveckan påbörjade hon en tio dagar lång resa genom Sydafrika. Med på resan är också prins Harry och sonen Archie.

Resan uppmärksammades då det var första gången som hela Archies ansikte blev fångat på bild. På bilderna satt han i sin mammas trygga famn när familjen träffade ärkebiskop Desmond Tutu, som på en av bilderna ger Archie en puss på pannan.

Nu har resan uppmärksammats av en annan, inte lika positiv, anledning. Under gårdagen syntes Meghan Markle på bild där hon lämnade en blå Range Rover för att besöka Johannesburgs universitet. Och det är just bilen som väckt uppmärksamhet.

Kritiseras för miljötänk

Inför resan genom Sydafrika skickades flera Range Rovers till landet för att användas av Meghan Markle med sällskap. Anledningen ska ha varit att de bilar som erbjöds på plats inte var tillräckligt säkra, skriver Daily Mail. Bilmärket har under många år försett brittiska kungafamiljen med bilar.

Det miljövänliga i biltransporten har nu ifrågasatts, framförallt då prins Harry tidigare uttalat sig om ökad medvetenhet för miljön och klimatet.

I augusti uttalade sig prins Harry om saken i brittiska Vouge.

– Det vi måste påminna alla om är: det här är saker som pågår nu. Vi lever redan i det. Vi är grodan i vattnet och det har redan börjat koka. Vilket är fasansfullt, sa prins Harry då.

I augusti fick prins Harry och Meghan Markle också kritik för att de flugit privatjet fyra gånger på elva dagar. I september försvarade dock prins Harry beslutet som han menar är för hans familjs säkerhet. Han menade då att han klimatkompenserar för familjens resor.

– Om jag måste göra det, det är inte ett beslut jag vill göra, men om jag måste göra det, då vill jag vara säker på att, som jag har gjort tidigare och som jag kommer att vara säker på att fortsätta med, att jag balanserar den påverkan jag har, sa prins Harry då.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!