ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Konflikten mellan kungabarnen – hovexperten om olikheten: ”Irritation”

26 okt, 2023 
Kungabarnen
Kungafamiljen består av åtta barn.
Nu avslöjar hovexperten Herman Lindqvist den okända uppdelningen mellan barnen och hur de behandlas olika.
– Det kan ju skapa irritation för vissa kusiner, säger Herman till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Prinsessan Estelle är kronprinsessan Victorias förstfödda vilket innebär att hon redan nu ska börja skolas in för framtida uppdrag. När Hänt når den kungliga experten Herman Lindqvist, 80, berättar han om hur prinsessans plats i tronföljden påverkar hennes utbildning.

– Hon går på inskolning nu för kronprinsessrollen själv och hon gör det tydligen med stor entusiasm precis som hennes mamma gjorde. De är väldigt lika varandra, så det kommer nog bli väldigt bra. Hon är väldigt omtyckt, säger Herman till Hänt.

Olikheterna mellan kungabarnen – så utbildas de

Prinsessan Estelle har hela sex kusiner men gentemot dessa ser hennes utbildning väldigt annorlunda ut menar Herman.

Om man jämför med prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn, hur mycket skiljer det på vad de behöver lära sig och så?

Annons

– Det är väldigt stor skillnad. De har ju inte samma uppgift längre, de tillhör inte de innersta som kommer att få kungliga uppdrag. De får nog en normal utbildning och uppfostran som barn i deras samhällsklass skulle ha. Men de skolas inte för någon kunglig roll.

Kungabarnen behandlas helt olika: ”Kan skapa irritation”

Herman tror även att kungabarnen kommer märka av att de behandlas rejält olika i framtiden, något som skulle kunna leda till konflikter.

Hur tror du att det märks när de umgås, tror du det märks på de som barn?

– De är lite små ännu men de kommer märka det att vart de än går om det är en officiell tillställning så behandlas Estelle och Oscar mycket bättre än de. Estelle och Oscar får alltid gå före, de kommer få finare plats och sådär, det kan ju skapa irritation för vissa kusiner.

Men du tror inte att det märk än?

– Nej inte än.

FOTO: TT

Annons