Kate Middletons mammaledighet stoppas – efter bara fem månader

Kate Middletons mammaledighet stoppas efter bara fem månader från att sonen Louis föddes i april 2018.

Nu är mammaledigheten och bebisbubblan över för Kate Middleton. Den 2 oktober återgår hon till jobbet som arbetande hertiginna trots att hon egentligen kan vara ledig längre.

Hertiginnan Kate Middleton, 36, och prins Williams, 35, fick sitt tredje barn  den 23 april i år. En pojke som heter Louis Arthur Charles.

– Hennes kungliga höghet, hertiginnan av Cambridge har fött en son klockan 11.01. Bebisen vägde 3,9 kilo. Hertigen av Cambridge var närvarande under hela födseln. Hennes kungliga höghet och hennes barn mår båda bra, meddelade Kensington Palace via sin Twitter då.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Som så många andra mammor har Kate varit mammaledig och njutit av bebisbubblan, men den 2 oktober är det slut med det, drygt fem månader efter Louis nedkomst. Då har Kate sitt första offentliga uppdrag. Hon ska besöka SCTrust (Sayers Croft Trust, reds. anm.) skogsskola och vildmarkspark vid Paddington Recreation Ground. Tidigare har hon bara varit med vid stora familjesammankomster.

Enligt den kungliga författaren Duncan Larcombe kan Kate Middleton vara ledig en månad till.

– Det är tradition för de kungliga mammorna att vara lediga ett halvår från offentliga uppdrag, säger han till Harper’s Bazaar magazine, enligt tidningen Glamour.

Kate födde Louis på den privata delen av St. Marys sjukhus, som kallas Lindo wing. Maten på avdelningen beskrivs som fantastisk och de blivande föräldrarna hade även tillgång till en vinlista, där så klart champagne finns med som tillval.

Samtidigt måste man betala för sin vistelse och prinsparet uppges betala drygt 70 000 kronor för förlossningen.

Medan Kate förbereder sig för att återgå till jobbet har prins William varit i Namibia för att arbeta mot tjuvjakt och för att bevara djurlivet, men snart är det alltså två arbetande föräldrar i hushållet. Sedan tidigare har de barnen George, 4, och Charlotte, 2.

Paret träffades 2001 då de båda studerade konsthistoria på St Andrews University i Fife, Skottland, men det var först runt jul 2003 som de blev ett par då de fångats på bild tillsammans under en skidresa.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Kate Middleton i den kungliga dokumentären

LÄS OCKSÅ: Chocken efter oväntade bilden av Kate Middleton på Netflix

FOTO: IBL