Kate Middletons mamma bryter tystnaden om prinsbröllopet

Kate Middletons mamma Carole Middleton om relationen med dottern

I 15 år har Kate Middletons mamma hållit familjelivet privat. Nu talar hon för första gången ut om dotterns kungliga bröllop.

För första gången sedan CatherineKate” Middleton, 36, blev en del av den brittiska kungafamiljen talar Kates mamma Carole Middleton, 63, ut om dotterns kungliga bröllop och relationen hon har med sin dotter. Nu bryter hon tystnaden i en sällsynt intervju i den brittiska tidningen The Telegraph.

Att Carole Middleton tidigare har varit lågmäld gällande familjen är ingen underdrift. Varför vi inte hört något från henne förut är för att hon värdesätter sin egen integritet – särskilt sedan hennes familj blev känd för allmänheten.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

– Genom åren har det visat sig vara klokt att inte säga någonting, säger Carole Middleton till The Telegraph.

Det är ingen hemlighet att Kate och systern Pippa Middleton har jobbat för mamma Caroles företag Party Pieces, som i år firar 30års-jubileum. Det var i samband med jubileet som Carole Middleton valde att närma sig frågan om rollen som mamma till en kunglig dotter.

– Det tillhör kanske inte vanligheterna att gå på (prins reds.anm.) Louis dop eller Catherines bröllop, men i slutändan är det bara familjeevenemang.

Carole avslöjar att Kate vände sig till henne för att få råd inför bröllopet med prins William, 36, på Westminister Abbey 2011.

– Vi pratade om musik… ja, allt. Jag var delaktig i mycket under både Pippas och Catherines bröllop, säger hon och fortsätter:

– Man jag tror att det viktigaste som förälder är att lyssna på vad dina döttrar vill. Du kan ha alla idéer i hela världen, men det måste handla om dem. Och försök inte ge dig på gästlistan.

För första gången berättar Carole Middleton om nervositeten hon hade innan det kungliga bröllopet.

– Som vilken mor som helst ville jag se så bra ut som möjligt för att göra mina barn stolta. Men ärligt talat tror jag inte att jag var mer stressad än vad andra mammor är på sina döttrars bröllop.

Alltid haft en fin relation

Trots att Carole Middleton valt att inte prata om sin familj har de alltid haft en fin relation – även efter att Kate blev kunglig.

– De (familjen reds. anm.) kommer alltid först och så kommer det alltid att vara.

Hon tillägger:

– Min största rädsla (när barnen växte upp reds. anm.) var att förlora min familj, men vi har fortsatt vara nära. Jag har två underbara svärsöner och jag hoppas att jag kommer få en lika underbar svärdotter.

2018 har varit ett stort år för Carole Middleton då hon fått två nya barnbarn i sitt liv. I april kom lilla prins Louis och för bara någon månad sedan välkomnade Pippa Middleton sitt första barn, som fick namnet Arthur.

LÄS MER: Kate Middletons mammaledighet stoppas – efter bara fem månader

LÄS MER: Därför saknas Kate Middleton i den kungliga dokumentären

FOTO: IBL