Kate Middletons dolda karriär – då träffade hon William

Att Kate Middleton har känsla för stil och mode, och är alltid välklädd vid kungliga evenemang, har knappast undgått någon. Men vad många inte vet är att hon en gång i tiden faktiskt också gjort modelluppdrag, detta i samband med att hon började dejta prins William.

Innan Kate Middleton, 35, och prins William, 35, blev ett par och hon blev en del av den kungliga familjen, studerade hon konsthistoria på St. Andrews Universitet i Skottland. Det var också där hon inledde en vänskap med 19-åriga prins William, som senare skulle övergå i kärlek.

Men vad många inte vet är att den nuvarande prinsessan under studietiden även jobbade extra som modell. Det var under 2002 som Kate deltog i en modevisning på Universitetet. Under eventet bar hon en svart transparent klänning, skriver tidningen Closerweekly.

Enligt källor ska William sedan ha mött upp henne på efterfesten till visningen – och kysst henne. Och om man ska tro klänningens designer Charlotte, kan detta ögonblick ha varit en viktig del i historien för det då blivande kungliga kärleksparet.

– Klänningen är en del av modehistorien – det här tillfället kan ha varit då William för första gången föll för Kate – och det gör mig riktigt stolt, sa designern till Daily Mail i november 2010.

– Om klänningen inte hade varit genomskinlig, hade William kanske inte lagt märke till henne. Jag tror definitivt att det här har spelat en roll i den kungliga kärlekshistorien.

Och redan då förutspåddes Kate ta över som kunglig stilikon efter prins Williams bortgångna mamma, prinsessan Diana.

– Hon såg fantastisk ut och jag tror att hon skulle kunna bli en stilikon precis som prinsessan Diana. Kate var en jättebra modell för min design, fortsatte designern vars kläder Kate bar.

Men vad säger Kate själv om sin bortglömda karriär då? Jo, 2012 var hon tillbaka på Universitetet i St. Andrews, för att medverka under en glamorös välgörenhetsgala. Då nämnde hon sin modellkarriär under ett samtal med en student.

– Jag hoppas att du inte var involverad i modevisningen. Man vet aldrig vad man blir tvungen att ta på sig, sa hon till studenten enligt tidningen Mirror.

Läs också: Här stjäl Kate Middleton showen på BAFTA-galan

Läs också: 12 gånger vi insåg att Sofia Hellqvist har snott stilen av Kate Middleton

Foto: IBL