Artikeln innehåller reklamlänkar

Kungens fräcka pik till Silvia – Jesper Börjesson förvånad

Jesper Börjessons förvåning efter kungens pik till drottningen.

När TV4-profilen Jesper Börjesson intervjuar kung Carl Gustaf om drottning Silvias 75-årsdag får han ett svar som han inte förväntat sig.

Den 23 december fyllde drottning Silvia 75 år. Hon gifte sig med kung Carl Gustaf, 72, den 19 juni 1976 och tog sig an drottningrollen med bravur.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

I och med att 2018 går mot sitt slut ska förstås kungafamiljens år sammanfattas. TV4 visar på juldagen dokumentären Kungafamiljen 2018 där Nyhetsmorgons programledare Jesper Börjesson, 47, följer familjen under året.

Jesper Börjesson får i Kungafamiljen 2018 en pratstund med kung Carl Gustaf om den vackra, gröna soffa som står i ett av rummen på slottet.

– Den brukar vi kalla för förlovningssoffan för alla mina systrar och även jag själv har suttit här och träffat pressen då, första gången som nyförlovade. Den har ju varit med ganska många år nu, säger kung Carl Gustaf om soffan.

Han fortsätter:

– Vi gillar gamla ting. Vi sparar gamla saker.

Planerar att fortsätta jobba

Jesper Börjesson börjar då prata med kung Carl Gustaf om drottning Silvias kommande 75-årsdag.

– I år är det ett speciellt år för drottningen fyller 75, säger Jesper Börjesson.

– Ja, vi försöker spara henne också, svarar kungen snabbt, en replik som får Jesper Börjesson att skratta.

Kung Carl Gustaf fortsätter:

– Men hon är ju självgående när det gäller det där. Hon jobbar på. Man försöker dämpa ner lite och säga att, lugna ner dig med olika uppdrag, och så vidare. Det är svårt. Hon har ju fortfarande ett jätteengagemang och ett jättedriv och är jättenyfiken i frågor som hon känner att hon vill lära sig mer om. Det rullar på hela tiden.

Kung Carl Gustaf jobbar också på, trots att han är en bit över pensionsåldern. Drottning Silvia har i en intervju i SVT sagt att hon tycker att det är bra att kungen gör det – för kronprinsessan Victorias skull.

– Jag är bara glad att han arbetar så mycket fortfarande, så mycket han kan och orkar. För det ger kronprinsessan tid att vara med sina barn. Så man kanske ska se det på olika sätt, sa drottning Silvia då.

Kungafamiljen 2018 visas på TV4 på juldagen kl. 20.00.

LÄS MER: Drottning Silvia avslöjade kärleken – trots hemlighetsmakeriet

LÄS MER: Drottning Silvia: Därför är det bra att Victoria inte tar över

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN