Prinsessan Sofias anställda bryter tystnaden – avslöjar sanningen

Prinsessan Sofia

Hänt har fått ett exklusivt snack med en tidigare anställd till prinsessan Sofia.
Nu berättar kvinnan om känslorna kring arbetet hon utförde åt kungligheten.
11 kungligheter som haft oväntade jobb
1:11

Efter reklamen: 11 kungligheter som haft oväntade jobb

(1:11)

Slå på ljud

Året var 2009 när prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 43, träffade varandra i Båstad. Kärlek uppstod och idag är de äkta makar och har tillsammans tre barn – sönerna Alexander, 6, Gabriel, 4, och Julian, 1.

Prinsparets familjära sommar med kungafamiljen

Tillsammans med resten av kungafamiljen har nu prinsparet och deras barn haft en sommar som sett fantastisk ut. Prinsessan Madeleine, 40, har efter en längre väntan äntligen kunnat spendera tid hemma på svensk mark, vilket inneburit att kusinerna har fått leka tillsammans under sommaren. Dessutom var hela kungafamiljen samlad på Öland under kronprinsessan Victorias, 45, födelsedagsfirande.

På Öland passade Sofia och Carl Philip dessutom på att ha en romantisk kväll ihop, utan barnen. Det var när Molly Sandén, 30, spelade på Borgholms slottsruin som inga mindre än Carl Philip och Sofia befann sig i VIP-loungen för att avnjuta konserten. Baserat på de bilder som knäpptes från kvällen hade prinsparet en minst sagt härlig kväll tillsammans.

Men nu är det dags att återgå till arbete och rutiner. Detta innebär även för prinsbarnen att förskola och skola väntar. Det är en spännande höst för prinsfamiljens yngsta tillskott, Julian, eftersom han nu börjar förskolan. För Hänt har hovets informationschef Margareta Thorgren avslöjat att det blir nämligen samma förskola som storebröderna redan går på.

Tidigare anställd till prinsessan bryter tystnaden

I år var det hela sju år sedan som prinsen fick sin prinsessa under ett bröllop under Slottskyrkan i Stockholm. Någon som har stor insyn i hur prinsessan Sofia ville ha det på sin stora dag är Ida Sjöstedt, 46, som fick den stora äran att designa prinsessans bröllopsklänning. Inget dåligt jobb det inte!

När Hänt träffar Ida Sjöstedt på releasefesten för Louise Boije af Gennäs nya roman Stjärnfall berättar designern om känslorna över att få designa den kungliga klänningen som syntes under bröllopet som bevakades av världsmedia. För Ida är bröllopsklänningar alltid lika kul att göra, men någon favorit kan hon inte välja.

– Bara bröllopsklänningen är speciell för den personen så kan jag inte välja, säger Ida till Hänt.

Huruvida det är viktigt för Ida att klänningen blir personlig redan i skapandet, menar hon dock beror på läge.

– När jag har gjort specialbeställningar så är det klart att jag tänker så men annars generellt när jag designar så tycker jag att det är väldigt roligt att designa något från min fantasi men sen att det plagget hittar sin match i bäraren. När personen och klänningen gifter sig med varandra, det är då det blir magiskt och det tycker jag är jättekul.

Gällande att designa just prinsessans klänning, svarar Ida så här:

– Det är klart att det var speciellt, säger Ida till Hänt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN