ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovets vägran – så mörkas kungafamiljens semester: ”Befinner sig...”

04 jul, 2023 
Simon Lundh
Kungafamiljen är på en välförtjänt semester.
Men vad har de för sig på ledigheten egentligen och vad kan vi förvänta oss?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Kungafamiljen har haft ett hektiskt år bakom sig. Bland annat firar kung Carl Gustaf, 77, 50 år på tronen. Detta har gjort att kungaparet vid ett stort antal tillfällen rest runt i landet.

I slutet av december firar även drottning Silvia, 79, sin 80-års dag. En födelsedag som självklart ska firas stort.

Kungafamiljen fotograferad på Solliden på Öland i juli månad 2021.

Det gör kungafamiljen på sin semester

I och med det tidskrävande schemat har även kungafamiljen planerat in en välförtjänst semester i några veckor. Men vad kungafamiljen gör på sin semester är hovet fåordiga om.

Annons

"Var medlemmarna i Kungafamiljen befinner sig under sin privata sommarledighet är inget vi kommenterar.", skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Även om inte hovet bekräftar vad kungafamiljen kommer att göra under sommaren, vet vi att de kommer spendera en del av sin lediga tid på Öland och Sollidens slott. Där de bland annat kommer att fira kronprinsessan Victoria, 44, på hennes födelsedag.

Förutom att spendera tid vid slottet har även kronprinsessan och prins Daniel, 49, ett sommarhus på ön. Något som Svensk Dam rapporterat om.

Även prins Carl Philip, 44, med familj och prinsessan Madeleine, 41, med familj har ett "eget" boende på ön. Där de brukar bo med sina familjer i det stora Kavaljershuset. Bredvid huset ligger även hönsgården där kungaparet ofta umgås med sina barnbarn.

Dessutom har prinsparet flera boenden runt om i Sverige, säkerligen kommer prins Carl Philip och Sofia besöka stugorna i Dalarna och Värmland.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris kommer förmodligen spendera en hel del tid i Stockholm – där alla prinsessan Madeleines bästa vänner bor.

Hela kungafamiljen brukar även semestra tillsammans i huset på Franska rivieran.

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland 2022.
Kungliga familjen på Sollidens slott 17 juli 2016.
Kungliga familjen på Sollidens slott 17 juli 2016.
Annons

Deltar vid Sollidens sessions under sommaren

Förutom att de spenderar tid på slottet kommer stora delar av familjen även delta vid Solliden sessions. Där många av de Sveriges främsta artister kommer att uppträda i sommar. Arrangören Patrik Kall har tidigare berättat för Hänt att kungafamiljen brukar dyka upp vid spelningarna. Även om han inte vet exakt vilka konserter familjen kommer att delta vid.

– Det vet jag inte och det tror jag inte heller de själva vet. Men de kommer nog försöka gå på så många de kan, sen är det säkert program som styr med andra saker som ska göras. Men jag vet att man önskar säkert gå på många.

För barnbarn i familjen kan artisten Theoz kittla lite extra att få se enligt Patrik Kall.

– Jag vet ju en del av barnen, barnbarnen. När Theoz kommer dit så har de sagt att det måste de få se. Sen vet jag att Niclas Strömstedt är någon som både kungen och drottning gärna skulle se om de har tid och det passar i schemat.

Annons
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf.

FOTO: Jonas Ekströmer/Kungl.Hovstaterna

Annons