Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets osäkra besked om Chris O'Neill sommaren 2019

20 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill sommaren 2019
Hovet bekräftar att prinsessan Madeleine kommer att göra ett besök i Sverige, dels på grund av lansering av sin bok men också på grund av andra officiella upptåg. Prinsessan kommer också fira nationaldagen på Skansen, men däremot är det oklart om maken Chris O’Neill kommer närvara. För Hänt förklarar Hovets Margareta Thorgren situationen.
Annons

Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Det var i slutet av sommaren förra året som prinsessan Madeleine, 36, och maken Chris O’Neill, 44, överraskade många när de avslöjade att de återvänder till USA permanent tillsammans med barnen  prinsessan Adrienne, 10 månader, prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 3.

Men inte nog med att familjen lämnade Sverige efter nästan åtta månader i landet – de hade redan genomfört flytten när nyheten blev känd.

Hovet uppgav då att flytten berodde på att Chris O’Neill skulle ha en bra bas för sin affärsverksamhet i Florida.

Prinsessan jobbar själv med flera projekt och ett av dessa är en bok som hon suttit hemma i Miami och jobbat med i hemlighet. Det var i januari som nyheten kom ut om att Madeleine barnboksdebuterar med temat som ligger henne mycket varmt om hjärtat, nämligen barns rättigheter.

Annons

I ett pressmeddelande från hovet i början av året kom det fram att barnboken heter Stella och hemligheten och syftet är att ge alla barn styrka att stå upp för sig själva och kunskapen om att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns helt bra.

– Hon kommer komma i slutet av maj månad, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Men däremot är det oklart hur länge Madeleine kommer stanna i Sverige.

– Det vet jag inte. Men hon kommer ju stanna ett tag med anledning av bland annat officiella upptåg, men också för sin bok som kommer att ges ut där i början av juni.

Oklart om nationaldagsfirandet

Även prinsessan Madeleines barn och maken Chris väntas komma till Sverige, men det är oklart om hela familjen kommer åka tillsammans.

– Ja, de kommer komma. Sedan vet jag inte om de kommer i samlad trupp, säger Margareta Thorgren.

I kungahusets kalender går det att se vilka tillställningar som alla medlemmar av kungafamiljen kommer närvara på. Vid nationaldagsfirandet på Skansen står det att Madeleine ska närvara, men det däremot inte att Chris ska göra det.

– Det kan komma att ändras. Det är alldeles beroende på. Det är därför vi inväntar det beskedet, förklarar Margareta för Hänt och fortsätter:

– Skriver vi namn och sedan blir det ändringar i det då ringer media och frågar varför det ändras och så vidare. Därför så väljer vi att invänta till vi definitivt vet.

FOTO: Ola Axman/TT, Patrik Österberg/TT

Annons