Hovets oro – efter beskedet om svenska The Crown

Drottning Elizabeth & kung Carl Gustaf The Crown

Under torsdagen kom nyheten att det planeras göra en svensk version av succéserien The Crown - men om svenska kungafamiljen.
Nu berättar hovet hur de ställer sig till beskedet.

Netflix-serien The Crown hade premiär 2016 och gjorde snabbt succé världen över. Serien skildrar drottning Elizabeths första tid som drottning och under första säsongen får tittarna se drottningens regim under hennes tidiga år.

Sedan serien släpptes har den skapat många rubriker världen över, och någon som inte riktigt varit helt förtjust över hur allt har framställts är drottningen själv.

Men nu avslöjar TV4 att det väntas komma även en svensk variant av serien.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

En serie om svenska kungahuset

TV4 och C More planerar nämligen en tv-serie i stil med The Crown, men om den svenska kungafamiljen – och framför allt den nuvarande kungen Carl XVI Gustaf.

ISKYLAN: Så är prins Harry och Williams relation idag

Serien kommer att ta vid strax innan Carl Gustaf förlorar sin pappa i en flygolycka, och än så länge verkar det börja med sex avsnitt som förhoppningsvis kommer att följas av ytterligare säsonger.

– Alla i Sverige har en relation till monarkin och dess historia oavsett sina åsikter om den. Möjligheten att lägga till nya erfarenheter och dimensioner till sagan om vår kung är ett prestigefyllt projekt för oss, säger Josefine Tengblad, chef för drama på TV4 och C More till Variety.

Hjärnan bakom den nya serien är Åsa Lantz, och medan titeln på serien inte är bestämd än har hon en däremot väldigt tydlig bild av vem som ska spela huvudrollen. Om Åsa fick drömma skulle det nämligen bli Snabba cash-skådespelaren Joel Kinnaman som får axla rollen som Carl Gustaf. I en intervju med Dagens nyheter berättar hon:

– En skådespelare som jag inte kan få bort från näthinnan är Joel Kinnaman. Jag ser honom lite snett bakifrån med det där sättet att hålla nacken rak och stram. Han skulle vara fantastisk som den vuxna kungen, men det är, som sagt, in my dreams.

Men än så länge är det ett tag kvar tills svenska folket får ta del av den spännande idén, då inspelningen inte kommer påbörjas förrän om ett par år.

Hovets ord om nyheten

Men nu har den stora nyheten nått även hovet och i ett meddelande till Hänt berättar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, hur de ställer sig till det hela.

”Vi känner till projektet. Vi hoppas att det blir en bra tv-serie som bygger på de dokumentära delarna”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Därför syns inte gravida prinsessan Sofia – hovet om beslutet

LÄS OCKSÅ: Sarah Dawn Finer bryter tystanden – relationen till bonusbarnen

Senaste nytt