Hovets nya besked om prinsessan Estelles skolgång

Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle skadade sig under familjesemestern i Alperna.
Nu kommer hovet med ett nytt besked om lillsessans skolgång.

Under nyår begav sig kronprinsessparet till Alperna för att njuta av en skidsemester tillsammans med sina barn prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. Ett par dagar in i resan råkade Estelle ut för en olycka när hon trillade i backen. Prinsessan fördes akut till sjukhus och därefter har hon gått på kryckor, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Hovets informationssekreterare, Johan Tegel, berättade för Expressen att de inte visste exakt hur olyckan hade gått till men att prinsessan Estelle under omständigheterna mådde bra.

Kronprinsessan missade Ari Behns begravning

Kronprinsessan Victoria, 42, skulle ha närvarat vid prinsessan Märta Louise, 48, ex-make Ari Behns begravning den tredje januari, det vill säga dagen efter att hovet meddelat att prinsessan Estelle skadat sig. Men i början av året kom beskedet att prins Daniel, 46, åker till Oslo utan hustrun.

Kronprinsessparet har genom åren umgåtts en hel del med Märta Louise och Ari Behn och de blev båda djupt berörda av nyheten om hans bortgång. Hovet kunde dock inte bekräfta att det var just Estelles olycka som var orsaken till att Victoria missade begravningen.

– Det som är planerat är att det är prins Daniel som närvarar vid begravningsgudstjänsten i morgon, sa Johan Tegel till Expressen.

Prinsessan Estelles skolstart efter olyckan

Semestern börjar lida mot och redan på torsdag har kronprinsessan sitt nästa inplanerade uppdrag. Även prins Daniel drar igång med arbetet i veckan och han ska bland annat göra ett besök hos analysföretaget Ungdomsbarometern samt Svenska Basketbollförbundet.

Både skolor och förskolor har öppnat efter jul- och nyårshelgen – och den stora frågan är hur det kommer att bli med prinsessan Estelles skolstart efter olyckan under skidsemester. Prinsessan går på den exklusiva friskolan Campus Manilla, som ligger på Djurgården i Stockholm.

I ett meddelande till Hänt avslöjar Margareta Thorgren huruvida skadan kommer att påverka skolstarten.

”Prinsessan börjar skolan som vanligt”, skriver hon.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!